Un proiect impresionant, fără echivalent pe pământ, va lua naștere în statul Gujarat din vestul Indiei: un parc fotovoltaic care va fi mai mare de 5 ori decât orașul Paris și va fi vizibil din spațiu.

Proiectul se va numi Khavda Renewable Energy Park și este legat de numele lui Sagar Adani, directorul executiv al companiei Adani Green Energy Limited (AGEL). Acesta este de altfel nepotul lui Gautam Adani, al doilea cel mai bogat om din Asia, cu o avere de 100 de miliarde de dolari, conform CNN.

Giganticul proiect va avea peste 500 de kilometri pătrați și va genera suficientă electricitate cât pentru o țară de dimensiunea Elveției.

"Nu există altă șansă pentru India decât de a încee să facă lucruri la o scară inimaginabilă înainte", a declarat Adani, care are numai 30 de ani.

Khavda Renewable Energy Park va fi situat la doar 12 kilometri distanță de granița Indiei cu Pakistanul, unul dintre cele mai periculoase locuri din lume.

Construcția acestuia vine pe fondul ambițiilor tot mai mari ale statului indian în ce privește energia regenerabilă, premierul Narendra Modi declarând că 50% din nevoile de energie ale Indiei vor fi asigurate până la finalul actualei decade din surse regenerabile, cum ar fi energia eoliană și energia solară.

În acest sens, guvernul indian și-a propus o capacitate de generare de energie regenerabilă de 500GW până în anul 2030, cu 30GW din total urmând să fie generați numai de proiectul Khavda Renewable Energy Park.

Mai mult, în anul 2021 același Narendra Modi a declarat faptul că India va atinge obiectivul de a avea zero emisii până în anul 2070.

Sursa foto: YouTube / Associated Press / India Today

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri