Citroen se pregătește să lanseze noua generație a lui C3, viitorul supermini 100% electric CEO-ul Thierry Koskas anunțând că mașina va fi construită pe o platformă a grupului Stellantis menită să reducă costurile. Francezii speră ca mașina să coste mai puțin de 25.000 de euro ceea ce ar face din Citroen e-C3 cel mai ieftin EV asamblat în Europa.

Construit pe arhitectura pentru maşini mici introdusă de Stellantis în India şi America Latină, Citroen e-C3 este asamblat în Slovacia şi va fi lansat la începutul lui 2024, a informat Koskas. Acesta a adăugat: "Astăzi nu există echivalent pe piaţă, maşina ar putea fi un bun candidat pentru programul de subvenţii guvernamentale".

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că bateria e-C3 va putea oferi o autonomie de 300 de kilometri şi probabil va fi fabricată în China. În condiţiile în care bateria reprezintă o parte importantă din valoarea vehiculelor electrice, Stellantis speră să obţină o exceptare de la reglementări pentru a beneficia de subvenţiile din Franţa, susţin sursele.

Schema propusă este pentru vehiculele asamblate în Europa, pe motiv că în procesul de fabricaţie se produce mai puţin CO2. Faptul că o parte importantă din maşina Citroen va fi făcută în China pune sub semnul întrebării dacă modelul poate beneficia de subvenţii. Franţa intenţionează să acorde subvenţii pentru vehiculele electrice fabricate în Europa iar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că aceste subvenţii ar urma să fie anunţate în octombrie, pentru maşinile care vor fi livrate în 2024.

Brandurile din China profită de nevoia unor modele electrice la preţuri rezonabile în Europa, ele fiind percepute ca o ameninţare pentru producătorii auto europeni. Până acum, companiile chineze s-au concentrat pe modelele electrice mai mari, dar ar urma să aducă şi maşini mai mici şi mai ieftine în Europa, în încercarea lor de a-şi extinde prezenţa pe continent.

Pe piaţa franceză, cele mai accesibile modele electrice în prezent sunt Dacia Spring al Renault (produs în China) şi modelul electric Renault Twingo, care au un preţ de 21.000 euro (22.806 dolari) şi, respectiv, 25.000 euro. Producţia Twingo va fi oprită anul viitor. La noi, cu ajutorul programului Rabla Plus, poți achiziționa un Spring cu un preț de sub 10.000 de euro, subvențiile din partea statului român fiind printre cele mai mari din UE. De asemenea, Spring este și cel mai popular EV din România, respectiv printre cele mai populare mașini de la noi, conform statisticilor APIA.

Sursa foto: World Car Awards

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri