Joe Biden caută un manager pentru crearea de „meme” pentru campania sa electorală, iar oferta de angajare include și salariul oferite pentru acest pot, cei interesați fiind atrași cu 85.000 de dolari, relatează BusinessInsider.

În lista de locuri de muncă publicată de echipa de campanie a lui Joe Biden pentru angajări se află și postul de „manageri de parteneri pentru pagini de conținut și meme”. Probabil partea cea mai complicată este că noul job necesită ca noul manager să se mute în Wilmington, Dalware.

Fișa postului menționează că persoana va construi și va menține relații cu podcasterii, companiile media digitale și paginile mari de meme.

Paginile de meme sunt incredibil de populare online, atrăgând zilnic milioane de vizualizări pe site-urile de social media precum Instagram și TikTok. În 2020, echipa de campanie prezidențială a lui Michael Bloomberg a colaborat cu „FuckJerry”, o pagină de meme pe Instagram, cu aproape 17 milioane de urmăritori.

Nu este clar cât a plătit campania Bloomberg pentru toate postările celor implicați, dar la momentul acela a oferit o „taxă fixă de 150 de dolari” influențelor din rețelele sociale cu o audiență de 1.000 până la 100.000 de urmăritori pentru a crea conținut original.

Angajarea unui responsabil pentru paginile de conținut și meme-uri vine în contextul în care Joe Biden se chinuie să capteze atenția alegătorilor mai tineri.

În sondaje, mulți alegători tineri au spus că nu sunt conștienți de eforturile președintelui de a lupta împotriva schimbărilor climatice sau de celelalte politici ale acestuia. Și mulți tineri sunt nemulțumiți de modul în care Biden a gestionat războiul din Gaza.

Echipa de campanie a lui Biden oferă un salariu anual de până la 85.000 de dolari pentru managerul său de meme. O parte din responsabilitatea lor va include identificarea celor mai bune „oportunități de implicare”, adică pagini cu mulți urmăritori și cu care poate colabora echipa de campanie.

Jobul necesită 2 până la 4 ani de experiență în industria video, media sau divertisment, experiență în mediile digitale și, în mod esențial, o mutare obligatorie la Wilmington.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri