Bancile americane, care au facut mii de disponibilizari in cei doi ani de criza financiara, incearca brusc sa umple golurile lasate in structura personalului, pentru a profita de cresterea burselor, relateaza Reuters.
Bancile, inclusiv cele care sunt considerate cel mai putin afectate de criza, precum Goldman Sachs Group (GS.N) si JPMorgan Chase & Co (JPM.N), au fost prudente in legatura cu angajarile la inceputul anului, in contextul in care s-au ajustat la recesiune si la restrictiile impuse de autoritatile de reglementare, inclusiv limitarea remuneratiilor, dupa primirea ajutoarelor de stat.

"In martie si aprilie, nimeni nu stia cu adevarat daca divizia de operatiuni bancare de investitii va exista din nou", a declarat David McCormack, director managerial in cadrul firmei Sheffield Haworth. "Situatia s-a schimbat dramatic in ultimele patru sau cinci luni si, acum, bancile fac din nou angajari", potrivit NewsIn.

De cand cele mai multe banci au rambursat fondurile guvernamentale in iunie, a existat tendinta de a umple rapid golurile in diviziile care au avut performante bune in prima jumatate a anului.

Actiunile, veniturile fixe si marfurile sunt sectoarele care au inregistrat cerere, a spus McCormack.

JPMorgan si Goldman Sachs au afisat rezultate trimestriale sustinute de castiguri din tranzactii, in timp ce divizia bancara de investitii a Bank of America Corp a afisat in al doilea trimestru un profit din cardurile de credit si din alte afaceri.

Bank of America, cea mai mare banca din Statele Unite, ce mai are de returnat ajutoare guvernamentale de 45 miliarde dolari, a redus drastic numarul de angajati si a inregistrat o serie de demisii la nivelul conducerii de la cumpararea bancii Merrill Lynch & Co, pe 1 ianuarie.

Insa si aceasta banca a propus, recent, unor bancheri de top, sa se alature diviziei sale de investitii.

Citigroup, care datoreaza de asemenea guvernului 45 miliarde dolari, a angajat in acest an 10 directori administrativi pentru divizia de investitii din Statele Unite.

Marile companii americane, ce au primit miliarde de dolari prin programul guvernamental de salvare, incearca acum sa recupereze o parte din posturi, prin contractarea unor bancheri din cadrul bancilor mai mici, care nu au primit fonduri guvernamentale, si de la bancile straine, care nu au avut restrictii compensatorii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revolut, aproape de o evaluare de 5 miliarde de dolari