Judecatorul Horatius Dumbrava, membru CSM, a declarat, miercuri, ca toate institutiile din Romania trebuie sa coopereze pentru ridicarea MCV, dar ca acest mecanism nu poate fi ridicat atat timp cat mai sunt conditionalitati care nu au fost rezolvate si ”nici nu este in intereseul Romaniei in acest moment”.

”Romania trebuie sa se lupte pentru ridicarea acestui Mecanism de Cooperare si Verificare, adica Comisia Europeana in comun cu Romania sa renunte la acest Mecanism de Cooperare si Verificare, dar atat timp cat mai sunt conditionalitati care nu au fost rezolvate de catre toti responsabilii din Romania, e normal ca acest mecanism nu poate fi ridicat si nici nu e in interesul Romaniei in acest moment”, a declarat judecatorul Horatius Dumbrava, miercuri, la Ploiesti, la finalul sedintei de bilant a Curtii de Apel, conform Mediafax.

Fostul presedinte al CSM a precizat ca toate institutiile din Romania trebuie sa colaboreze pentru ridicarea MCV. ”Faptul ca noi trebuie sa tindem toti spre ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, sa cooperam noi, cei din Romania, toate institutiile in acest sens, este unul evident si in interesul Romaniei”, a adaugat Dumbrava.

Presedintele Klaus Iohannis declara, in 6 ianuarie, la sedinta CSM, ca unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), iar Romania sa fie evaluata cu obiectivitatea pe care o merita. Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca declara cu responsabilitate, in fata membrilor CSM, faptul ca ”a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca Romania sa fie evaluata cu obiectivitatea pe care o merita si sa se constate ca acele conditionalitati, sub rezerva indeplinirii carora am devenit stat membru, au fost indeplinite”.

Citeste si:
Dana Girbovan a redevenit judecator, dupa ce-si daduse demisia
Dana Girbovan a redevenit...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Basescu: Comisia Europeana va sanctiona in ianuarie Parlamentul