Judecatorul Horatius Dumbrava, membru CSM, a declarat, miercuri, ca toate institutiile din Romania trebuie sa coopereze pentru ridicarea MCV, dar ca acest mecanism nu poate fi ridicat atat timp cat mai sunt conditionalitati care nu au fost rezolvate si ”nici nu este in intereseul Romaniei in acest moment”.

”Romania trebuie sa se lupte pentru ridicarea acestui Mecanism de Cooperare si Verificare, adica Comisia Europeana in comun cu Romania sa renunte la acest Mecanism de Cooperare si Verificare, dar atat timp cat mai sunt conditionalitati care nu au fost rezolvate de catre toti responsabilii din Romania, e normal ca acest mecanism nu poate fi ridicat si nici nu e in interesul Romaniei in acest moment”, a declarat judecatorul Horatius Dumbrava, miercuri, la Ploiesti, la finalul sedintei de bilant a Curtii de Apel, conform Mediafax.

Fostul presedinte al CSM a precizat ca toate institutiile din Romania trebuie sa colaboreze pentru ridicarea MCV. ”Faptul ca noi trebuie sa tindem toti spre ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, sa cooperam noi, cei din Romania, toate institutiile in acest sens, este unul evident si in interesul Romaniei”, a adaugat Dumbrava.

Presedintele Klaus Iohannis declara, in 6 ianuarie, la sedinta CSM, ca unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), iar Romania sa fie evaluata cu obiectivitatea pe care o merita. Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca declara cu responsabilitate, in fata membrilor CSM, faptul ca ”a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca Romania sa fie evaluata cu obiectivitatea pe care o merita si sa se constate ca acele conditionalitati, sub rezerva indeplinirii carora am devenit stat membru, au fost indeplinite”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri