Directorul Sucursalei Targu Mures a Romgaz si alte trei persoane din conducerea institutiei au fost retinuti de DNA, fiind acuzati ca, invocand presupuse emanatii de gaze, au decis ca o lucrare ce trebuia facuta de o asociere din care facea parte si Primaria sa fie realizata din bugetul societatii.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a directorului Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Avram Pantelimon, a directorului tehnic al sucursalei, Ioan tefan, a șefului Secției de Producție din SNGN Romgaz-Sucursala Târgu Mureș, Emil Valentin Mincan, i a efului Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Ioan Tiberiu Olaru, conform Mediafax..

Ei sunt acuzai de abuz în serviciu, dac funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Procurorii susin c, în primvara anului 2014, Avram Pantelimon, alturi de Emil Valentin Mincan, Ioan Ștefan și Ioan Tiberiu Olaru, invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au decis ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde - ce trebuia executat de ctre o asociere din care fcea parte și Primria Târgu Mureș, în condițiile construirii unui cartier de locuințe în oraș - s fie realizat din bugetul propriu al societții naționale.

"Acest lucru a fost posibil prin înclcarea, de ctre cei patru inculpați, a normelor legale privind disciplina financiar și în construcții, a legislației specifice din domeniul gazelor naturale și mai mult, fr s existe o justificare tehnico-economic", arat procurorii DNA.

Prin înregistrarea cheltuielilor nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureș s-a produs societții un prejudiciu de 146.637 de lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia s execute lucrarea respectiv.

Joi, cei patru vor fi prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventiv pentru 30 de zile.În cauz, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate de la Serviciul Român de Informații și de la Gruparea Mobil de Jandarmi Târgu Mureș.

Sursa foto: Schmidt_Alex / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri