Directorul Sucursalei Targu Mures a Romgaz si alte trei persoane din conducerea institutiei au fost retinuti de DNA, fiind acuzati ca, invocand presupuse emanatii de gaze, au decis ca o lucrare ce trebuia facuta de o asociere din care facea parte si Primaria sa fie realizata din bugetul societatii.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a directorului Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Avram Pantelimon, a directorului tehnic al sucursalei, Ioan Ștefan, a șefului Secției de Producție din SNGN Romgaz-Sucursala Târgu Mureș, Emil Valentin Mincan, și a șefului Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Ioan Tiberiu Olaru, conform Mediafax..

Ei sunt acuzați de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Procurorii susțin că, în primăvara anului 2014, Avram Pantelimon, alături de Emil Valentin Mincan, Ioan Ștefan și Ioan Tiberiu Olaru, invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au decis ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde - ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte și Primăria Târgu Mureș, în condițiile construirii unui cartier de locuințe în oraș - să fie realizată din bugetul propriu al societății naționale.

"Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpați, a normelor legale privind disciplina financiară și în construcții, a legislației specifice din domeniul gazelor naturale și mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică", arată procurorii DNA.

Prin înregistrarea cheltuielilor nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureș s-a produs societății un prejudiciu de 146.637 de lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă.

Joi, cei patru vor fi prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate de la Serviciul Român de Informații și de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Târgu Mureș.

Sursa foto: Schmidt_Alex / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Primaria Bucuresti vrea 8,5 mil. lei pentru a reface Parcul Unirii