Decizia Comisiei juridice de avizare favorabilă a solicitării DNA a fost luată cu 9 voturi "pentru" și o singură abținere. Avizul este consultativ, urmând ca plenul Senatului să decidă asupra ridicării imunității parlamentare a senatorului UNPR. Potrivit unor surse parlamentare, plenul ar urma să fie convocat miercuri, la ora 10.00, pentru votul în acest caz.

Senatorul UNPR Gabriel Oprea a declarat, marti, la iesirea din Comisia juridica a Senatului, ca este nevinovat, ca a respectat mereu legea si nu a cerut nimic in plus fata de alti fosti ministri de interne, sugerand ca la baza dosarului sau se afla jocuri politice , conform Mediafax.

"Nu am cerut nimic in plus fata de ceilalti ministri de interne. (...) Sunt un om care am ajutat justitia, am respectat legea si inteleg foarte bine jocul de putere", a declarat Oprea, dupa audierea sa la Comisia juridica care a avizat cererea de urmarire penala a fostului ministru de interne pentru abuz in serviciu in cazul folosirii coloanelor oficiale.

Oprea a mai spus ca nu ii este frica de nimic si de nimeni atat timp cat se stie nevinovat. El a mai sustinut ca a actionat in baza unor ordine vechi din 1999 care reglementau folosirea coloanelor oficiale de catre ministri. "Ca om politic inteleg foarte bine momentul acesta politic" a mai spus Oprea refuzand sa precizeze la ce se refera atunci cand invoca jocuri de putere.

Sursa foto: Mediafax Foto