Comisia juridica a Senatului a avizat pozitiv marti cererile DNA in cazurile senatorilor Gabriel Oprea si Doina Tudor, au declarat surse parlamentare.

Informatia a fost confirmata de presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc, conform Mediafax.

''Noi facem toate eforturile sa intocmim rapoartele in seara asta pentru ca ele au fost introduse pe ordinea de zi de maine'', a precizat senatorul PNL.

Cererea vizand incuviintarea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea a trecut cu sase voturi ''pentru'' si cinci "impotriva", potrivit acelorasi surse din cadrul Comisiei.

In ceea ce o priveste pe Doina Tudor, in favoarea retinerii si arestarii sale s-au pronuntat noua senatori, existand un singur vot impotriva si o abtinere.

''Am spus colegilor de la Comisia juridica ca in timpul mandatului meu de vicepremier si ministru de interne nu s-a cumparat o masina, ci 5000 de masini, toate achizitionate legal prin directiile de specialitate. M-am batut pentru drepturile si dotarile ministerului de Interne, pentru drepturile politistilor, jandarmilor si asa mai departe'', a declarat la iesirea din Comisia juridica a Senatului Gabriel Oprea.

El a spus ca, initial, ca ministru de Interne, avea protectie din partea SPP.

''Ca ministru de Interne aveam protectie de la SPP si o masina luata in comodat de la alta institutie, care se mai si strica din cand in cand. S-a reinfiintat in cadrul DIPI o subunitate, se numeste Aqvila, care a plecat de la zero. In acest context si intr-un context in care veti vedea ca cei de acolo spun: cu multe vulnerabilitati, riscuri la adresa vietii conducerii MI, inclusiv a mea personala, s-a achizionat in mod legal, de catre DIPI un autovehicul'', a adaugat fostul ministru de Interne.

Gabriel Oprea a spus ca in sedinta de plen de miercuri va prezenta mai multe amanunte.

El a mai spus ca niciodata nu a cerut lucrurile de care este acuzat, iar biroul ministrului de Interne nu a fost refacut in timpul mandatului sau.
Inainte de a intra in lift, Oprea a fost intrebat daca avea jacuzzi la minister. ''Nu ma intrebati pe mine, ca ministru'', a spus el, in timp ce usile liftului se inchideau.

Cererea DNA de urmarire penala a senatorului Gabriel Oprea a ajuns saptamana trecuta la Senat, fostul ministrul ministru fiind acuzat de abuz in serviciu, in dosarul fostului sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, Nicolae Gheorghe.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri