"La Senat am decis sa propunem grupurilor parlamentare sa depunem maine o motiune simpla pe aceasta tema si, de asemenea, Comisia de aparare sa ceara audieri in acest caz", a spus Blaga, scrie Mediafax.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu declara, sambata, la Buzau, ca PNL ia in calcul depunerea unei motiuni simple impotriva vicepremierului Gabriel Oprea.

De asemenea, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a spus, duminica, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa cere in continuare demisia vicepremierului Gabriel Oprea si ca demersul partidului nu vine dintr-un calcul politic.

"Noi nu facem acest demers din calcul politic. Am demonstrat si la motiunea de cenzura ca nu negociem principii pentru voturi. Am fost acuzati atunci ca nu am tranzactionat politic si ca a picat motiunea din acest motiv. Atunci, ca si acum am respectat o serie de principii si ne vom tine de ele. Nu dorim sa separam deloc misiunea noastra politica de valori si de principii, dimpotriva. Nu dorim sa amestecam lucrurile. Acest caz, al politistului Gigina este un test si pentru partide si pentru institutii, pentru toata lumea si nu cred ca e cazul sa discutam acum de considerente politice, de aceea atacul UNPR este lipsit si de logica si de fundament faptic", a declarat liderul liberal.

Sursa foto: Mediafax Foto