Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Alba, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Alba, sprijiniti de politisti din Mehedinti, Valcea, Gorj, Hunedoara, Iasi si Dambovita, fac 47 de perchezitii domiciliare la persoane banuite de evaziune fiscala, urmand sa puna in aplicare 33 de mandate de aducere.

Perchezitiile au loc in judetele Alba, Mehedinti, Valcea, Gorj, Dolj, Hunedoara, Iasi si Dambovita.

In perioada 2012 – 2015, un numar de 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi inregistrat cheltuieli fictive in contabilitatea societatilor pe care le reprezinta, in baza unor documente contabile emise de catre mai multe societati comerciale tip fantoma. Pentru a da aparenta de legalitate operatiunilor economice inregistrate in contabilitate, ar fi fost efectuate plati prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societatilor "cu comportament tip fantoma" si restituite platitorului, arata IPJ Alba.

Citeste si:

In cauza se efectueaza cercetari sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Alba sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Sursa foto: Gajus, Shutterstock