Evaziunea fiscala infaptuita de Robert Negoita are legatura cu modul in care acesta, prin firmele sale, a construit trei ansambluri rezidentiale in Bucuresti, in orasul Voluntari si in Popesti-Leordeni, intre 2005 si 2009, conform Mediafax.

“In perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societatilor pe care le administra, suspectul Negoita Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidentiale compuse din imobile de locuit si locuri de parcare si a vandut, in nume propriu, un numar de 1.250 din aceste imobile, ascunzand activitatea economica desfasurata prin neinregistrarea ca persoana impozabila in scopuri de TVA, nedeclararea si neachitarea catre bugetul de stat a TVA in valoare de 77.148.021 lei ”, se arata in comunicatul procurorilor.

Practic, DNA sustine ca cele trei ansambluri rezidentiale au fost vandute, fara ca ANAF sa stie de aceste tranzactii iar obligatiile fiscale sa fie achitate.

Citeste si:

“Pentru a evita plata obligatiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoita Robert Sorin a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, in nume propriu, au fost evidentiate contabil si declarate fiscal de societatile pe care le administra, insa veniturile nu au fost evidentiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidentiale, Negoita Robert Sorin nu a declarat activitatea economica prestata ca persoana impozabila in scopuri de TVA.”, anunta DNA.

Procurorii sustin ca “imobilele „scriptic” au fost edificate de persoana fizica Negoita Robert Sorin, si au fost prezentate, la toate targurile imobiliare, drept ansamblurile rezidentiale apartinand unei din societatile la care acesta era actionar “, noteaza anchetatorii.

Sursa foto: Mediafax Foto