Directia Nationala Anticoruptie a declarat ca masura asiguratorie a fost dispusa “in vederea recuperarii pagubei produse prin savarsirea de catre inculpati a infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, retinuta in sarcina lor”.
Gabriel Oprea, Gheorghe Nicolae, fostul sef al DIPI, si Gabriel Nicolae Pavel, care a fost la conducerea Serviciului juridic din DIPI, s-au prezentat miercuri la DNA pentru a li se aduce la cunostinta ordonanta privind dispunerea masurilor asiguratorii.

In 11 aprilie, Gabriel Oprea a fost pus sub inculpare pentru abuz in serviciu, inaintea trimiterii in judecatain dosarul in care este acuzat alaturi de fostii sefi ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) Nicolae Gheorghe si Nelu Zarnica.

Anterior, in 2 martie, Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare, in calitate de suspect, dupa ce Senatul a avizat, in 24 februarie, cercetarea sa in acest dosar. Acuzatiile pe care procurorii i le aduc in aceasta cauza sunt de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Sursa foto: Mediafax Foto