DNA a pus sechestru pe mai multe cladiri si terenuri din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, pana la suma de 410.000 de lei, care apartin fostului ministru al Internelor Gabriel Oprea si fostilor sefi din Departamentul de Informatii si Protectia Interna Gheorghe Nicolae si Gabriel Nicolae Pavel, in dosarul privind masina de lux cumparata de DIPI pentru protectia demnitarilor si folosita de Oprea, conform News.ro

Directia Nationala Anticoruptie a declarat ca masura asiguratorie a fost dispusa “in vederea recuperarii pagubei produse prin savarsirea de catre inculpati a infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, retinuta in sarcina lor”.
Gabriel Oprea, Gheorghe Nicolae, fostul sef al DIPI, si Gabriel Nicolae Pavel, care a fost la conducerea Serviciului juridic din DIPI, s-au prezentat miercuri la DNA pentru a li se aduce la cunostinta ordonanta privind dispunerea masurilor asiguratorii.

In 11 aprilie, Gabriel Oprea a fost pus sub inculpare pentru abuz in serviciu, inaintea trimiterii in judecatain dosarul in care este acuzat alaturi de fostii sefi ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) Nicolae Gheorghe si Nelu Zarnica.

Anterior, in 2 martie, Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare, in calitate de suspect, dupa ce Senatul a avizat, in 24 februarie, cercetarea sa in acest dosar. Acuzatiile pe care procurorii i le aduc in aceasta cauza sunt de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri