Dupa ce Guvernul PSD s-a aratat extrem de atent la nevoile detinutilor (prin eliberarea lor conditionata si posibilele despagubiri pe care ar putea sa se plateasca pentru conditiile improprii din inchisori), angajatii din penitenciare cer si ei compensatii.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Penitenciarelor cere ministrului Justitiei, Tudorel Toader, ca angajatilor din penitenciare sa le fie compensate zilele muncite in conditii improprii, la fel cum detinutii primesc fie bani, fie sunt eliberati conditionat.

Sindicatele din Administratia Penitenciarelor precizeaza ca un ofiter lucreaza in conditii improprii peste 23 de ani si propun ca forma de compensare scaderea efectiva din varsta de pensionare a cate sase zile pentru fiecare 30 muncite.

"Guvernantii sunt foarte atenti la nevoile oamenilor din penitenciare. S-au aplecat asupra detinutilor, au dat aceste beneficii, se mai gandesc si la altele, sa dea o compensare de 5 sau 8 euro pentru cei care au plecat din penitenciar si nu au apucat sa beneficieze de aceste 6 zile, considerate ca executate. Sa-si plateasca si datoriile, adica sa plateasca acele sute de mii de ore suplimentare pe care angajatii de penitenciare le fac. Am cerut un soi de egalitate de tratament intre detinutii care primesc toata atentia si angajatii din penitenciare", au transmis reprezentantii Sindicatelor din Administratia Penitenciarelor.

Citeste si:
Ce scrisoare a trimis Toader Comisiei de la Venetia
Tudorel Toader a trimis...
Sursa foto: Shutterstock.com / OFFFSTOCK

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tudorel Toader scrie Comisiei de la Venetia: Am aparat justitia!