Peste 500 de puscariasi au fost eliberati din puscarii, joi, 19 octombrie, odata cu intrarea in vigoare a legii privind recursul compensatoriu. Cei mai multi detinuti provin de la penitenciarele din Constanta, Giurgiu, Iasi, Jilava, Tulcea.

Din cei 529 de detinuti eliberati conditionat, 184 au fost condamnati pentru furt, 135 pentru talharie, 47 pentru viol si 33 pentru omor, dintre care sase au fost condamnati pentru omor deosebit de grav, se arata intr-un raspuns al ANP, potrivit HotNews.ro.

Cei mai multi detinuti au fost eliberati de la penitenciarele Aiud (30), Jilava (37), Constanta (55), Giurgiu (80), Iasi (37), Tulcea (34).In perioada urmatoare, peste 3.300 de detinuti ar putea fi eliberati conditionat. Cei mai multi din Botosani, Bucuresti (Jilava, Rahova), Constanta, Gaesti, Iasi, Tulcea, Vaslui.

cati detinuti a eliberat toader din puscarie

Foto: ANP

Legea privind recursul compensatoriu prevede ca pentru fiecare 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare fiecare detinut va beneficia de sase zile considerate efectuate.

Ministrul Justitiei nu se astepta ca impactul legii sa fie atat de mare. "Este mult si pentru orice asteptare a mea. Nu credeam ca impactul este, va fi atat de mare, dar, sigur, este efectul legii", a declarat Tudorel Toader.

Acesta a mai transmis ca Romania ar putea plati despagubiri intre 5 si 8 euro pentru detinutii care au executat integral pedepsele in conditii necorespunzatoare inainte de intrarea in vigoare a Legii recursului compensatoriu.

Sursa foto: Shutterstock.com / OFFFSTOCK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri