Peste 500 de puscariasi au fost eliberati din puscarii, joi, 19 octombrie, odata cu intrarea in vigoare a legii privind recursul compensatoriu. Cei mai multi detinuti provin de la penitenciarele din Constanta, Giurgiu, Iasi, Jilava, Tulcea.

Din cei 529 de detinuti eliberati conditionat, 184 au fost condamnati pentru furt, 135 pentru talharie, 47 pentru viol si 33 pentru omor, dintre care sase au fost condamnati pentru omor deosebit de grav, se arata intr-un raspuns al ANP, potrivit HotNews.ro.

Cei mai multi detinuti au fost eliberati de la penitenciarele Aiud (30), Jilava (37), Constanta (55), Giurgiu (80), Iasi (37), Tulcea (34).In perioada urmatoare, peste 3.300 de detinuti ar putea fi eliberati conditionat. Cei mai multi din Botosani, Bucuresti (Jilava, Rahova), Constanta, Gaesti, Iasi, Tulcea, Vaslui.

cati detinuti a eliberat toader din puscarie

Foto: ANP

Citeste si:
Protest impotriva lui Tudorel Toader la Iasi
Protest impotriva lui Tudorel...

Legea privind recursul compensatoriu prevede ca pentru fiecare 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare fiecare detinut va beneficia de sase zile considerate efectuate.

Ministrul Justitiei nu se astepta ca impactul legii sa fie atat de mare. "Este mult si pentru orice asteptare a mea. Nu credeam ca impactul este, va fi atat de mare, dar, sigur, este efectul legii", a declarat Tudorel Toader.

Acesta a mai transmis ca Romania ar putea plati despagubiri intre 5 si 8 euro pentru detinutii care au executat integral pedepsele in conditii necorespunzatoare inainte de intrarea in vigoare a Legii recursului compensatoriu.

Citeste si:
Valcov. Codrin. Radulescu. Tariceanu. Nicolae. Orlando. Draghici
Valcov. Codrin. Radulescu....

Sursa foto: Shutterstock.com / OFFFSTOCK

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Cum castiga Tudorel Toader intr-o luna cat altii intr-un an