DNA claseaza dosarul fostului director CNAIR, Narcis Neaga, numit recent in Consiliul de Administratie al companiei de drumuri

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au decis clasarea dosarului care il privea pe Narcis Neaga, fost director al CNADNR, cauza in care a fost cercetat pentru abuz in serviciu in legatura cu un contract privind autostrada Sibiu - Orastie, pe motiv ca faptele nu sunt prevazute in legea penala, au precizat, vineri, pentru Agerpres, surse judiciare. Neaga a fost numit joi in Consiliul de Administratie al companiei de drumuri.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au dispus clasarea cauzei si in ceea ce ii priveste pe Amalia Renata Bendeac, Mihai Horia Niculae, Cristina Rentea, Ramona Gabriela Dima si Nicoleta Davidescu, pentru aceleasi considerente.

Procurorii au decis totodata ridicarea sechestrului instituit asupra unui imobil detinut de Narcis Neaga, dar si restituirea cautiunii stabilite anterior.

In decembrie 2015, Narcis Neaga a fost pus sub control judiciar de DNA, fiind stabilita o cautiune de 300.000 de lei.

Procurorii sustineau ca, in 15 mai 2014, Narcis Neaga, in calitate de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (CNADNR), a procedat la suspendarea abuziva a unui contract de servicii privind supervizarea lucrarilor la autostrada Orastie - Sibiu si a platilor aferente acestuia, cu incalcarea dispozitiilor contractuale, a conditiilor FIDIC (Federatia Internationala a Inginerilor Consultanti) si a dispozitiilor legale.

Sursa foto: Simion Mechno / Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri