Saptamana de foc pentru sefa DNA. Motivarea avizului negativ pe revocarea lui Kovesi, aproape gata

Raportul Sectiei de procurori a CSM, care a dat aviz negativ cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, este aproape gata, potrivit vicepresedintelui CSM, Codrut Olaru, scrie Digi24.

„Motivarea avizului este pe final. Pana la sfarsitul acestei saptamani o vom inainta decidentilor in vederea luarii unor masuri”, a spus Codrut Olaru.

Intrebat despre acuzatiile pe care Tudorel Toader le-a adus Sectiei pentru procurori a CSM, acesta a raspuns: „Nu vreau sa intru in nicio polemica. CSM, sectia pentru procurori se va exprima absolut in scris in motivarea avizului”.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat luni, cu privire la motivarea avizului negativ dat de CSM cererii de revocare a sefei DNA, ca membrilor Sectiei de procurori „le va fi greu sa motiveze contra evidentei”, el argumentand ca este vorba despre un demnitar care a incalcat de trei ori Constitutia. Intrebat daca reproseaza ceva Sectiei pentru procuori a CSM, care a avizat negativ solicitarea sa de revocare a sefei DNA, ministrul Justitiei a raspuns ironic: „Tot romanul isi cunoaste atributiile de serviciu pe care le are si tot romanul isi indeplineste corect, loial si la timp respectivele atributiuni”.

Ministrul Justitiei a mai spus ca asteapta motivarea Sectiei de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii si hotararea presedintelui Klaus Iohannis in privinta revocarii sefei DNA, Laura Codruta Lovesi, dupa care va decide daca va sesiza Curtea Constitutionala.

Citeste si:
Deputat PNL, trimis în judecată pentru trafic de influență
Deputat PNL, trimis în...

„Asteptam motivarea Sectiei de procurori. Cred ca hotararea a fost luata in cateva minute, dar motivarea dureaza de vreo doua saptamani, pentru ca e dificil sa motivezi contra evidentei. E dificil sa feliciti pe cineva pe motivul ca a incalcat de trei ori Constitutia, adica trei conflicte juridice de natura constitutionala, in jumatate de an de aceeasi persoana, intre puterile statului, chiar daca al treilea, Curtea, a spus ca se respinge, dar considerentele sunt ad literam ca in Decizia 68 din admitere”, a spus ministrul Justitiei.

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitarii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dupa ce aceasta a raspuns, punct cu punct, celor 20 de acuzatii aduse de ministrul Justtiei in raportul care sta la baza propunerii de revocare a ei din functie, ea spunand ca motivele invocate sunt nereale, nedovedite si netemeinice, iar unele nu se confirma cu nimic in realitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri