Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a intalnit, luni dimineata, cu premierul Viorica Dancila, cu o zi inainte de sedinta de guvern de marti si in contextul discutiilor tot mai insistente despre iminenta adoptarii unei Ordonante de Urgenta pe amnistie si gratiere. Potrivit G4Media, Tudorel Toader a declarat la plecarea din sediul MJ ca merge la guvern pentru o discutie cu premierul Viorica Dancila, dar a evitat sa spuna care este tema intalnirii si a evitat intrebarile insistente ale jurnalistilor referitoare la OUG-ul referitor la amnistie si gratiere.

La discutiile de la guvern s-ar afla si ministrul de interne, Carmen Dan, si ministrul culturii, George Ivascu.

Dragnea forteaza adoptarea unei ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere

G4Media.ro a dezvaluit vineri ca liderul PSD, Liviu Dragnea, forteaza din nou adoptarea unei ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere. Nu este clar in acest moment daca OUG-ul va obtine avizele necesare de la ministerele de resort si daca premierul Dancila va semna acest OUG. Informatiile obtinute indicau vineri ca premierul nu ar sustine acest OUG, de teama unei eventuale raspunderi penale avand in vedere ca nu are imunitate. Nu e clar daca premierul si-a schimbat intre timp punctul de vedere.

Surse oficiale au declarat luni pentru G4Media.ro ca liderul PSD forteaza ca OUG-ul pe amnistie si gratiere sa fie adoptat in sedinta de guvern de marti. Potrivit surselor citate, ministrul justitiei, Tudorel Toader, intentioneaza sa-i delege atributiile secretarului de stat, Mariana Mot, o apropiata a vicepremierului Paul Stanescu. Acesta din urma face parte din nucleul dur de sustinatori ai liderului PSD, Liviu Dragnea.

Mariana Mot a semnat si adresa catre Parlament prin care s-a propus o noua definitie a abuzului in serviciu, adoptata de majoritatea PSD- ALDE, care il scapa pe liderul PSD de acuzatii. Noua definitie echivaleaza practic cu o dezincriminare a abuzului, astfel ca fapta este infractiune numai daca functionarul public obtine ”pentru sine, sot, ruda sau afini pana la gradul al II-lea inclusiv, un folos material necuvenit”. Or, in dosarul angajarilor fictive, Dragnea este acuzat de instigare la abuz in cazul angajarii a doua membre de partid la Directia de Protectie a Copilului Teleorman.

Citeste si:
Viorica Dancila a fost chemata de Klaus Iohannis la Cotroceni
Viorica Dancila a fost...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
OUG pe amnistie si gratiere in preajma sarbatorilor de iarna