Un barbat din Braila a fost amendat cu 1.000 de lei pentru ca in luna mai a anului trecut a jignit mai multe persoane pe Facebook. Sanctiunea aplicata de politisti a fost contestata la Judecatoria Braila, dar instanta a decis sa mentina pedeapsa.

Decizia Judecatoriei Braila de la finalul anului trecut nu este definitiva, scrie Hotnews.ro.

Persoana sanctionata a incercat sa scape de amenda invocand printre altele ca nu avea cont de Facebook in momentul aparitiei injuriilor.

Totusi, dupa ce au analizat toate probele de la dosar, judecatorii braileni au decis sa mentina pedeapsa initiala.

"Avand in vedere elementele prevazute de art. 21 alin. (3) din O.G. nr. 2/2001, precum si faptul ca prin injuriile aduse persoanelor respective, injurii greu de redat in cuvinte, a fost lezata demnitatea si onoarea acestora, instanta apreciaza ca sanctiunea aplicata este proportionala cu gravitatea faptei savarsite, iar odata executata, este apta sa responsabilizeze petentul si sa-l determine ca pe viitor sa-si corecteze conduita sociala. Avand in vedere toate considerentele expuse, constatand legalitatea si temeinicia procesului-verbal contestat, in temeiul art. 34 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, instanta va respinge plangerea ca neintemeiata si va mentine procesul-verbal ca fiind legal si temeinic intocmit”, se arata in decizia Judecatoriei Braila.

Barbatul care a jignit persoane pe Facebook a primit amenda prin intermediul Postei.

Pentru fapta sa, el a primit amenda maxima, sanctiunea pentru injurii si expresii jignitoare fiind cuprinsa intre 200 de lei si 1.000 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri