Un barbat din Braila a fost amendat cu 1.000 de lei pentru ca in luna mai a anului trecut a jignit mai multe persoane pe Facebook. Sanctiunea aplicata de politisti a fost contestata la Judecatoria Braila, dar instanta a decis sa mentina pedeapsa.

Decizia Judecatoriei Braila de la finalul anului trecut nu este definitiva, scrie Hotnews.ro.

Persoana sanctionata a incercat sa scape de amenda invocand printre altele ca nu avea cont de Facebook in momentul aparitiei injuriilor.

Totusi, dupa ce au analizat toate probele de la dosar, judecatorii braileni au decis sa mentina pedeapsa initiala.

"Avand in vedere elementele prevazute de art. 21 alin. (3) din O.G. nr. 2/2001, precum si faptul ca prin injuriile aduse persoanelor respective, injurii greu de redat in cuvinte, a fost lezata demnitatea si onoarea acestora, instanta apreciaza ca sanctiunea aplicata este proportionala cu gravitatea faptei savarsite, iar odata executata, este apta sa responsabilizeze petentul si sa-l determine ca pe viitor sa-si corecteze conduita sociala. Avand in vedere toate considerentele expuse, constatand legalitatea si temeinicia procesului-verbal contestat, in temeiul art. 34 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, instanta va respinge plangerea ca neintemeiata si va mentine procesul-verbal ca fiind legal si temeinic intocmit”, se arata in decizia Judecatoriei Braila.

Citeste si:
Băsescu, amendat în urma unor declaraţii la adresa romilor
Băsescu a fost amendat în...

Barbatul care a jignit persoane pe Facebook a primit amenda prin intermediul Postei.

Pentru fapta sa, el a primit amenda maxima, sanctiunea pentru injurii si expresii jignitoare fiind cuprinsa intre 200 de lei si 1.000 de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
MAE: Românii care au lucrat la ferma din Germania au primit salariile cuvenite
Setari Cookie-uri