Politia Capitalei s-a sesizat din oficiu in legatura cu blocarea Bulevardului Lascar Catargiu de catre taximetristi

Politia Capitalei s-a sesizat din oficiu si a demarat cercetari pentru infractiunea de impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice in cazul celor cateva zeci de taximetristi care au blocat, luni seara, Bulevardul Lascar Catargiu, protestand fata de transportul in regim de inchiriere cu sofer prin intermediul aplicatiilor electronice.

Peste 300 de taximetristi au blocat, luni seara, bulevardul dintre Piata Romana si Piata Victoriei. Nemultumirea soferilor: autoritatile nu interzic aplicatiile de car-sharing. Ameninta si cu alte proteste, daca autoritatile nu le vor rezolva problema, noteaza Digi24.

Spiritele s-au incins cand un sofer banuit ca folosea o aplicatie de tip car-sharing a ajuns in mijlocul multimii de taximetristi. Doar interventia politistilor a facut ca soferul sa scape nevatamat.

Politia Capitalei anunta ca s-a autosesizat, dupa protestul de luni seara al taximetristilor, care au blocat traficul in centrul Capitalei, si face cercetari pentru impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice.

"Cu privire la manifestarea din data de 21.01.2019, la care au participat mai multi taximetristi, manifestare ce a condus la blocarea totala sau partiala a mai multor artere rutiere, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti s-a sesizat din oficiu si a demarat cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice, fapta prevazuta si pedepsita de art.339 Cod Penal, in vederea stabilirii cauzelor si conditiilor generatoare, precum si a participatiei in acest caz", transmite Politia Capitalei.

Citeste si:
O femeie cu COVID a murit după ce a fost deconectată din greșeală...
Caz șocant la Spitalul...

Cauza se afla in supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Conform sursei citate, "(1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutiera sau modificarea pozitiilor acestora, fara autorizatie eliberata de autoritatile competente, de natura sa induca in eroare participantii la trafic ori sa ingreuneze circulatia pe drumul public se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. (2) Participarea in calitate de conducator de vehicul la intreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda. (3) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza asezarea de obstacole care ingreuneaza sau impiedica circulatia pe drumul public, daca se pune in pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic. (4) Lasarea fara supraveghere pe partea carosabila a drumului public a unui vehicul care transporta produse sau substante periculoase se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda".

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri