Taximetristi din Bucuresti, amendati cu aproape 2 mil. lei. Cum isi inselau clientii

Politia Locala Bucuresti anunta ca, in 2019, a organizat 59 de actiuni care au vizat activitatea de taximetrie, fiind aplicate amenzi in valoare de peste 1,8 milioane de lei.

"Punctele problema" din Capitala sunt, in functie de numarul amenzilor aplicate, Centrul Istoric, Gara de Nord, magazinul Unirea, zona Alba Iulia sau statiile de taxi din apropierea marilor spitale si a mall-urilor, potrivit ziare.com.

Politia Locala sfatuieste clientii sa nu plateasca cursele, daca nu au fost inregistrate pe aparat si sa nu negocieze cu taximetristii.

De ce au fost aplicate amenzile

"Cele mai frecvente abateri constatate au fost refuzul cursei, solicitarea de suprapret, neeliberarea bonului fiscal, lipsa afisarii tarifului, cat si interventia asupra aparatelor de taxat prin instalarea ilegala a unor dispozitive electronice artizanale, menite sa majoreze pretul real", a anuntat joi Politia Locala Bucuresti.

Sursa citata a precizat ca politistii locali, in functie de gravitatea celor constatate, au mai aplicat si masuri complementare: au fost retinute 68 de autorizatii taxi si retrase alte 109 certificate de pregatire profesionala.

Au mai fost intocmite 115 adrese catre alte autoritati de autorizare din judetul Ilfov si, in cazul a 25 de autovehicule, a fost sesizata Brigada Rutiera Bucuresti in vederea retinerii certificatelor si placutelor de inmatriculare. In total, peste 2.800 de soferi de taxi au trecut prin filtrul politistilor din cadrul Politiei Locale Bucuresti.

"Punctele - problema ale Capitalei in privinta taximetristilor indisciplinati sunt, potrivit numarului de amenzi aplicate, Centrul Istoric, Gara de Nord, magazinul Unirea, zona Alba Iulia sau statiile de taxi din apropierea marilor spitale sau a mall-urilor.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri