Politia Locala Bucuresti anunta ca, in 2019, a organizat 59 de actiuni care au vizat activitatea de taximetrie, fiind aplicate amenzi in valoare de peste 1,8 milioane de lei.

"Punctele problema" din Capitala sunt, in functie de numarul amenzilor aplicate, Centrul Istoric, Gara de Nord, magazinul Unirea, zona Alba Iulia sau statiile de taxi din apropierea marilor spitale si a mall-urilor, potrivit ziare.com.

Politia Locala sfatuieste clientii sa nu plateasca cursele, daca nu au fost inregistrate pe aparat si sa nu negocieze cu taximetristii.

De ce au fost aplicate amenzile

"Cele mai frecvente abateri constatate au fost refuzul cursei, solicitarea de suprapret, neeliberarea bonului fiscal, lipsa afisarii tarifului, cat si interventia asupra aparatelor de taxat prin instalarea ilegala a unor dispozitive electronice artizanale, menite sa majoreze pretul real", a anuntat joi Politia Locala Bucuresti.

Sursa citata a precizat ca politistii locali, in functie de gravitatea celor constatate, au mai aplicat si masuri complementare: au fost retinute 68 de autorizatii taxi si retrase alte 109 certificate de pregatire profesionala.

Au mai fost intocmite 115 adrese catre alte autoritati de autorizare din judetul Ilfov si, in cazul a 25 de autovehicule, a fost sesizata Brigada Rutiera Bucuresti in vederea retinerii certificatelor si placutelor de inmatriculare. In total, peste 2.800 de soferi de taxi au trecut prin filtrul politistilor din cadrul Politiei Locale Bucuresti.

"Punctele - problema ale Capitalei in privinta taximetristilor indisciplinati sunt, potrivit numarului de amenzi aplicate, Centrul Istoric, Gara de Nord, magazinul Unirea, zona Alba Iulia sau statiile de taxi din apropierea marilor spitale sau a mall-urilor.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri