Mai mulți foști parlamentari încearcă să își recupereze pensiile speciale: aceștia au făcut o petiție

Fostul senator Mihai Goțiu precizează că a ajuns în posesia unei petiții realizate de Asociația Foștilor Parlamentari și adresată Avocatului Poporului, prin care își propun să conteste la CCR legea ce a abrogat pensiile speciale ale parlamentarilor.

”Știați că în România există o Asociație a Foștilor Parlamentari? Recunosc că, până mai ieri, eu habar nu aveam. Asta până când nu mi-a fost transmisă o petiție asumată de această Asociație, adresată Avocatului Poporului. Ce așteaptă acești foști parlamentari de la Avocatul Poporului? Nu e greu de ghicit: să atace la Curtea Constituțională a României (CCR), legea adoptată săptămâna trecută de Parlament, de eliminare a pensiilor ”de parlamentar”. Regăsiți în galeria foto petiția Asociației”, precizează Mihai Goțiu prin intermediul unei postări pe Facebook.

Fostul senator precizează că Asociația Foștilor Parlamentari a fost înființată în 2009 și avea la acea dată 9 membri, foști parlamentari FSN, PSD, PNL, PRM și PC.

”Pe lângă cele două-trei știri indexate de Google cu privire la înființarea Asociației, în 2009, am mai găsit o singură referință legată de activitatea acesteia. E vorba de o mențiune despre o întâlnire cu fostul Avocat al Poporului Victor Ciorbea, de la sfârșit de august 2014, la care au mai participat și reprezentanții Asociației Funcționarilor Publici Pensionari (altă ”minunăție” de asociație, înființată în anul 2010, despre a cărei activitate am găsit fix această singură mențiune!)”, adaugă Goțiu.

Senatorul adaugă faptul că obiectul acelei întâlniri a fost prezentarea problemelor pe care le întâmpină foștii parlamentari în legătură cu stabilirea drepturilor de pensie, pensii votate un an mai târziu de Parlament, dar abrogate recent.

Citeste si:
Proiect: Interzicerea tăierilor de păduri în parcurile naționale
Proiect: Interzicerea...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri