In urma cu trei ani, unul dintre cei mai cunoscuti tenismeni din clasamentul ATP, Novak Djokovic, la momentul respectiv aflat in primii cinci la nivel mondial, lua o decizie alimentara care avea sa ii schimbe viata si cariera: adopta dieta fara gluten, informeaza Restomania.

Desi Djokovic era printre cei mai buni jucatori de tenis in 2010, dupa 3-4 ore de joc intens in cele mai importante meciuri ale carierei, se prabusea psihic si fizic. Un medic sarb ce i-a urmarit unul din meciurile in care s-a prabusit fizic, i-a recomandat sa incerce timp de 14 zile sa nu mai consume gluten, iar aceasta decizie avea sa ii schimbe cariera.

Faptul ca a trecut la o dieta fara gluten i-a risipit lui Djokovic acea ceata a mintii pe care o avea dupa cateva ore de antrenament intens. El recunoaste acum ca are acea claritate mentala pentru a vedea traiectoria unei mingii servite cu o viteza de peste 200 km/h.

Dieta fara gluten i-a eliminat starile de letargie si oboseala cu care se confrunta, desi era un atlet de top.

Citeste mai mult despre dieta lui Novak Djokovic si regulile alimentare pe care le respecta cu strictete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri