Cati dintre noi ne gandim in momentul in care medicul sau farmacistul ne recomanda o doza de vitamine efervescente sau minerale sa citim si prospectul cutiei de vitamine. Probabil foarte putini dintre noi. Dar aceste suplimente atat de folosite atunci cand suntem stresati, ne-a lovit o raceala sau ne simtim slabiti ascund de multe ori mai multe E-uri decat sucurile acidulate. Si nu este de mirare, pentru ca aceste vitamine efervescente, care se presupune ca sunt usor de absorbit de organism, au de cele mai multe ori un gust foarte bun si le putem consuma precum am bea un suc de portocale, scrie Restomania.

Totusi, gustul de portocale sau mandarine si aceasta efervescenta cand le aruncam in paharul cu apa vin cu un cost: numarul de E-uri.

Aceste vitamine efervescente sunt mult mai periculoase pentru sanatate decat cele comprimate. Dupa un studiu rapid asupra listei de ingrediente inactive si a excipientilor celor mai populare vitamine si multivitamine pe care le gasim in farmacii, am constatat ca majoritatea au cel putin 5 E-uri printre ingrediente si multe dintre ele contin chiar si periculosul aspartam, un indulcitor care s-a dovedit foarte nociv pentru sanatatea omului.

Restomania a realizat o lista cu vitamine efervescente, minerale si numarul de E-uri din compozitia lor. Din nefericire, chiar si unele vitamine pentru copii contin un numar foarte mare de E-uri, desi toleranta copiilor la astfel de aditivi este mult mai redusa fata de adulti.

Citeste si:
Secom: Ce suplimente alimentare consuma romanii
Marinela Popescu, Secom:...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un mare lant de magazine va produce mezeluri fara E-uri si coloranti