Oradea are, din mai, cel mai nou aquapark din tara, un complex termal care a renascut dintr-un strand public. Iata cum arata unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Romania, dupa o investitie de 88 milioane lei.

Inainte sa inceapa lucrurarile de constructie in februarie 2015, actualul aquapark din Oradea era un simplu strand public. Acum, insa, complexul termal denumit Nymphaea este unul dintre cele mai mari si moderne parcuri acvatice din tara si cel mai mare din Ardeal.

parc acvatic, parc acvatic oradea

Aquapark-ul din Oradea, cu o capacitate de 1.000 de persoane, urmeaza sa fie deschis in primele saptamani din iulie, iar pretul de intrare va fi in jur de 40 lei. Nymphaea este o suprafata de 6,7 ha, pe care se afla o zona interioara cu 13 bazine si 4 tobogane cu inaltime maxima de 2 metri, care va functiona tot timpul anului, si o zona exterioara cu 6 bazine, 6 tobogane cu inaltime maxima de 18 metri, dintre care cel mai lung are 182,5 metri si trei zone cu restaurante si baruri. In plus, in parcul acvatic se afla si un bazin olimpic de 50 metri lungime si bazin pentru sarituri cu inaltimea maxima de 10 metri. Apa din toate bazinele este recirculata, tratata si filtrata, iar masajul acvatic este prezent la 4 bazine (3 interioare + 1 exterior).

Strandul municipal din Oradea, inainte de construirea complexului termal

Sursa foto: Complex Nymphaea

De asemenea, parcul acvatic are o piscina cu valuri, servicii ca sauna, masaj, hidroterapie, aromaterapie, bai turcesti, zone separate pentru adulti si copii, cabinet de estetica dentara, coafor, centru de informare turistica, zone de plaja pe iarba si pe nisip, terenuri de sport si pavilioane acoperite.

Cu toate aceste dotari, Complexul termal Nymphaea concureaza cu parcul acvatic din Hajduszoboszlo, cea mai mare statiune balneo din Ungaria, aflata la o ora si jumatate de Oradea.

Zona de spa din complexul termal

Parcul acvatic este construit si administrat de Primaria Oradea. Valoarea proiectul se ridica la aproximativ 20 milioane de euro (88.342.934,23 lei), din care 37% (adica 7,4 mil. euro) provin din fonduri europene.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri