Comisia Europeana si-a propus sa implementeze un program prin intermediul caruia intre 20.000 si 30.000 de tineri din Uniunea Europeana vor primi un bilet de tren gratuit, in ziua in care implinesc 18 ani, pentru a calatori timp de o luna in 30 de tari din Europa.

Potrivit presei internationale, proiectul ar costa Bruxelles-ul 12 milioane de euro, iar printre beneficiari se vor numara si tineri din Romania.

In perioada urmatoare, Comisia urmeaza sa definitiveze modalitatea prin care tinerii vor putea aplica pentru a primi biletul de tren Interrail, in valoare de pana la 510 euro. Scopul programului este de a-i ajuta pe tineri sa isi largeasca orizonturile si sa capete o idee mai clara despre traditiile, cultura si obiceiurile altor state.

„Educatia nu este doar ceea ce invatam in sala de clasa, dar si ceea ce descoperim despre culturile si traditiile celorlalte tari”, a mentionat Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educatie, Cultura, Tineret si Sport.

Azi incep inscrierile pentru...
Citeste si: Incep inscrierile pentru calatoriile gratis prin Europa pentru tineri

Cu ajutorul biletului oferit de Uniunea Europeana, tinerii vor putea calatori timp de o luna prin Europa. De asemenea, biletul este valabil inclusiv pentru modalitati alternative de transport, precum ferryboat-ul sau autobuzele din Estonia, Letonia, Lituania, Malta sau Cipru.

Primii beneficiari ai programului vor putea calatori gratuit chiar din aceasta vara.

Sursa foto: Shutterstock / Eugenio Marongiu