„Cine se trezeste de dimineata departe ajunge” spune un vechi proverb romanesc, confirmat si de studiile care ne arata ca persoanele matinale au mai mult succes in cariera, dar si in viata personala. Insa acesta nu este singurul obicei al oamenilor de succes. Fie ca vorbim despre antreprenori, sportivi, manageri sau inventatori, cu totii au in comun o anumita rutina matinala, care ii ajuta sa isi inceapa bine ziua si sa fie mai productivi, scrie Forbes.

Iata care sunt obiceiurile care te ajuta sa iti pui in ordine prioritati inca de la prima ora, sa fii mai bine organizat si mai eficient in munca ta:

Sa te trezesti cu o ora mai devreme

Se spune ca o zi poate avea si 25 de ore, doar ca avem tendinta sa o dormim. Sa te trezesti cu o ora mai devreme nu este un sacrificiu mare, cu toate ca iti va lua, probabil, un timp sa iti ajustezi programul si sa te obisnuiesti cu noua ora de trezire. Cercetarile au aratat ca persoanele care se trezesc devreme nu numai ca sunt mai optimiste si mai constiincioase, dar ele pot anticipa mai bine problemele si le pot gasi rezolvari in timp util, inainte ca ele sa devina mai grave, un lucru esential mai ales in lumea afacerilor.

Sa nu mai sari peste micul dejun

Un mic dejun nutritiv te ajuta sa iti incepi ziua cu mai multa energie si sa nu te mai simti slabit dupa cateva ore. De asemenea, vei evita sa mai mananci mese foarte copioase la pranz si sa te simti apoi prea plin si obosit. Principalul motiv invocat de aceia care sar peste prima masa a zilei este lipsa de timp. Insa, daca arunci o privire peste aceste idei de mic dejun, simple, rapide si absolut delicioase, te vei convinge cat de usor este sa iti prepari o gustare sanatoasa la prima ora, care sa iti tina de foame pana la pranz.

Planifica-ti ziua in agenda

Foloseste timpul de la cafeaua de dimineata pentru a-ti organiza ziua si a-ti nota intr-o agenda toate lucrurile de care trebuie sa te ocupi in ziua respectiva. Acest obicei te va ajuta sa iti gestionezi mai bine timpul si sa te asiguri ca nu uiti sa rezolvi vreo sarcina importanta sau ca nu ratezi un deadline. De altfel, exista si numeroase aplicatii pentru smartphone concepute special pentru organizare, care te alerteaza atunci cand ai o intalnire, trebuie sa dai un telefon sau ai un termen limita. Poti testa calendarul de la Google, Timepage, Informant 5 sau Planner Pro, aplicatii care conduc in topul celor mai performante.

Pune-ti sangele in miscare

Persoanele care fac sport de dimineata se simt mai pline de energie, mai motivate si mai binedispuse intreaga zi. Chiar si 20 de minute de miscare te pot ajuta sa capeti energia de care ai nevoie. Poti incerca o alergare usoara, cateva exercizii fizice simple, yoga sau mersul pe bicicleta, pentru a-ti incepe ziua in forta. Nu numai ca miscarea te ajuta sa te simti mai bine dimineata, dar are inclusiv efecte benefice in combaterea stresului si anxietatii, asa ca, daca ai un job solicitant, cu atat mai mult ar trebui sa adopti acest obicei sanatos.

Incepe intotdeauna cu rezolvarea celei mai dificile sarcini

Cu totii avem acele sarcini de lucru pe care le tot amanam pana spre finalul zilei, cand deja suntem obositi si nu mai avem cheful sau energia necesare pentru a ne achita de ele. Insa daca iti incepi ziua rezolvand cea mai dificila problema, te vei elibera de stres, vei capata mai mult optimism si, in plus, iti va lua mult mai putin timp, pentru ca vei fi cu mintea odihnita si sunt sanse mai mici sa fii intrerupt de colegi la primele ore ale diminetii.

Daca tii cont de aceste sfaturi, vei observa ca, in scurt timp, modul in care decurge o zi obisnuita din viata ta se va schimb. Vei simti ca ai mai mult timp la dispozitie, vei avea mai multa energie si vei lucra mai rapid si mai eficient. Iar aceste lucruri sunt extrem de importante in atingerea succesului la locul de munca.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Vagengeim

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri