Gospodariile din Romania au alocat in 2018 doar 1,9% din cheltuielile lor totale de consum pentru servicii de catering furnizate de restaurante, cafenele, baruri si ceainarii, cel mai mic procent din randul statelor membre si de trei ori mai putin decat media de 7% din Uniunea Europeana, potrivit datelor furnizate de Eurostat.

In total, gospodariile din Uniunea Europeana au cheltuit peste 600 miliarde de euro (echivalentul a 3,8% din Produsul Intern Brut al UE) pentru a lua masa in oras. Cea mai mare pondere a cheltuielilor alocate pentru servicii de catering in cheltuielile totale de consum a fost inregistrata in Irlanda (14,4%), Spania (13%), Malta (12,6%) si Grecia (12,4%). La polul opus, cea mai mica pondere a cheltuielilor alocate pentru servicii de catering a fost inregistrata in Romania (1,9%), Polonia (3%) si Lituania (3,4%), scrie Agerpres.

Intre 2008 si 2018, ponderea cheltuielilor alocate pentru servicii de catering in cheltuielile totale de consum a crescut in majoritatea statelor membre UE, cu exceptia a patru tari: Romania, Spania, Slovacia si Marea Britanie.

Datele Eurostat arata ca Romania este statul membru in care cheltuielile alocate pentru servicii de catering au inregistrat cea mai puternica scadere, de la 2,9% in 2008 pana la 1,9% in 2018, adica o scadere de un punct procentual.

Citeste si:
Ce datorii a sters ANAF in primele saptamani ale anului 2020
Ce datorii ti-a sters ANAF in...
Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Grecia si Romania, campioane in UE la scaderea pretului caselor