Gospodariile din Romania au alocat in 2018 doar 1,9% din cheltuielile lor totale de consum pentru servicii de catering furnizate de restaurante, cafenele, baruri si ceainarii, cel mai mic procent din randul statelor membre si de trei ori mai putin decat media de 7% din Uniunea Europeana, potrivit datelor furnizate de Eurostat.

In total, gospodariile din Uniunea Europeana au cheltuit peste 600 miliarde de euro (echivalentul a 3,8% din Produsul Intern Brut al UE) pentru a lua masa in oras. Cea mai mare pondere a cheltuielilor alocate pentru servicii de catering in cheltuielile totale de consum a fost inregistrata in Irlanda (14,4%), Spania (13%), Malta (12,6%) si Grecia (12,4%). La polul opus, cea mai mica pondere a cheltuielilor alocate pentru servicii de catering a fost inregistrata in Romania (1,9%), Polonia (3%) si Lituania (3,4%), scrie Agerpres.

Intre 2008 si 2018, ponderea cheltuielilor alocate pentru servicii de catering in cheltuielile totale de consum a crescut in majoritatea statelor membre UE, cu exceptia a patru tari: Romania, Spania, Slovacia si Marea Britanie.

Datele Eurostat arata ca Romania este statul membru in care cheltuielile alocate pentru servicii de catering au inregistrat cea mai puternica scadere, de la 2,9% in 2008 pana la 1,9% in 2018, adica o scadere de un punct procentual.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri