După un an greu de muncă, zilele de concediu sunt așteptate cu nerăbdare de fiecare angajat în parte. Chiar dacă situația din acest an este una cu totul specială, asa nu înseamnă că zilele petrecute departe de deadline-uri, targeturi și probleme profesionale trebuie să își piardă din farmec și din scopul de a ne relaxa așa cum se cuvine

De multe ori, oamenii se confruntă cu sentimentul că perioada concediului trece foarte repede, scrie Psychology Today. Iată câteva sfaturi pentru a îți organiza perioada de vacanță, pentru ca fiecare zi să ajute la reîncărcarea bateriilor.

1. Folosește fiecare zi de concediu de la locul de muncă

De multe ori, angajații decid să nu își ia toate zilele libere la care au dreptul din punct de vedere legal, gândindu-se că acestea li se vor reporta anul următor. Specialiștii le recomandă angajaților să nu procedeze așa, ci să își planifice toate vacanțele și să își ia toate acele zile libere pe care le au la dispoziție. ”Dacă se poate, rezervă-ți câteva zile pentru scurte vacanțe, iar restul poate fi păstrat pentru concediile mai lungi”, arată sursa citată.

2. Scapă de monotonie și fă câte ceva diferit în fiecare zi

Instalarea rutinei este unul din principalele motive din cauza cărora putem avea impresia că vacanța noastră trece foarte repede. Recomandarea este să facem ceva diferit în fiecare zi, pentru că diversitatea poate crea iluzia că vacanța este mai lungă.

3. Mergi în fiecare an într-o locație nouă

Pentru un concendiu reușit, este bine să nu te duci de fiecare dată în același loc. Cu toate că multe persoane aleg confortul unor destinații familiare, experții recomandă să nu uite de faptul că, dacă se duc de fiecare dată în aceași locație, amintirile din concediu vor fi cu mult mai greu de identificat în timp.

4. Renunță la aparatul de fotografiat

Anumite cercetări sugerează că, dacă ne concentrăm întreaga atenție asupra fotografierii locurilor pe care alegem să le vizităm, creierul își pierde din puterea de a memora imagini pe termen lung. Astfel, este de preferat ca persoanele care pleacă în vacanță să apeleze mai puțin la aparatul de fotografiat și mai mult pe „ochiul minții”.

5. Nu îți fie frică de elementul ”surpriză”

Psychology Today scrie că oamenii se pot bucura de concediu dacă sunt dispuși să lase mereu loc și pentru momente surprinzătoare. ”Încercați pe cât posibil să vă bucurați de fiecare clipă, cât de mult se poate și să nu vă temeți să spuneți „DA” și altor provocări”.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri