Cu câteva zile înainte de concediu sau chiar cu o săptămână înainte, mulți angajați muncesc de două ori mai mult decât în zilele obișnuite ca să își lase toate activitățile de la job în ordine. Dacă nu ți-ai fi luat deja un concediu, probabil că ai fi avut în mod cert nevoie de unul. Ți se întâmplă asta și ție?

Vara este acea perioadă din an în care oamenii își iau concediu, se duc în vacanțe sau petrec mai mult timp alături de cei dragi. Însă pentru mulți, nu se întâmplă nimic din toate aceste lucruri până când nu muncesc intens ca să-și lase lucrurile în ordine la birou, chiar dacă asta înseamnă să depună de două ori mai mult efort decât în zilele obișnuite. Perioada de dinaintea concediului poate fi atât de intensă încât oamenii au nevoie, ei bine, de o vacanță pentru a-și reveni, notează The Atlantic.

Presiunile de la job, dinaintea concediului. De ce pentru unii există sentimentul că „fac ceva obraznic mergând în vacanță”

Timpul liber este o comoară, dar oamenii de multe ori trebuie să muncească practic de două ori mai mult pentru a se pregăti pentru el. Există multe activități sau întâlniri de lucru care trebuie să se întâmple mai repede, dat fiind faptul că tu vei pleca în concediu.

Dar perioada de dinaintea vacanței nu se desfășoară la fel peste tot. Jennifer Petriglieri, profesor de comportament organizațional la școala de afaceri franceză INSEAD, spune că în cultura muncii din unele țări, precum Franța și Italia, săptămâna dinaintea vacanței nu este, în general, cu mult mai stresantă decât oricare alta.

vacanta, munca inainte de vacantaSursa foto: Shutterstock

„Desigur, există încă sentimentul că sunt câteva lucruri pe care vrei să le termini, ceea ce ar putea să reprezinte o grabă de ultim moment, dar nici pe departe la fel ca în SUA sau în alte țări”, spune Jennifer Petriglieri.

În SUA, de pildă, o vacanță de două săptămâni este considerată a fi lungă, în timp ce în Franța, spre exemplu, dacă îți iei un concediu de trei săptămâni, unii oameni te întreabă „Doar trei? De ce nu îți iei patru?”

Însă pe pe lângă aceste chestiuni care țin de fiecare țară în parte, diferența constă în modul în care companiile privesc timpul liber, mai ales acolo unde „există sentimentul că faci ceva obraznic mergând în vacanță” și nu contribui la serviciu, a spus Petriglieri.

Acest sentiment de vinovăție îi poate determina pe cei care iau vacanță să muncească mult mai mult înainte de concediu, în speranța de a contracara scăderea productivității în timp ce sunt plecați și de a limita cantitatea de slăbiciune pe care o vor avea colegii, în lipsa lor. Însă dacă îți iei concediu nu înseamnă că-ți înșeli munca.

„Cred că o mare problemă cu modul în care este organizată munca este că de foarte multe ori se valorifică noțiunile tacite ale oamenilor. Dacă ar fi să pleci și ai fi o persoană cheie în companie, colegii tăi nu ar ști cum să facă față unei anumite situații”, a spus Brad Aeon, profesor de științe manageriale la Universitatea Quebec din Montreal.

Drept urmare, pe lângă numărul mare de activități, în cazul multor angajați există și presiunea delegării activităților și poate chiar momentul în care subalternii sau colegii (în formula actuală) sunt nevoiți să se descurce fără un anumit tip de coordonare, pentru prima dată.

O parte din presiunea care duce la o criză de ultim moment poate veni din dorința de a nu lăsa sarcini neterminate. Laura Giurge, profesor de științe comportamentale la London School of Economics, spune că mulți angajați simt că trebuie să bifeze tot ce au pe lista de lucruri neterminare, pentru a se deconecta complet de la serviciu și pentru a se bucura de vacanță. Cu toate acestea, nu tot ce e trecut pe lista de „To do” trebuie rezolvat imediat, mai ales că se dovedește că unele sarcini pot fi realizat și peste două luni.

Oricare ar fi cauza de bază, o sarcină mai mare de muncă poate diminua fericirea oamenilor în perioada premergătoare vacanței, potrivit unor cercetări privind timpul liber și bunăstarea. Un studiu publicat în 2013 a constatat că femeile, în special, se confruntă cu o „povara dublă” a activității înainte de călătorie, atât la serviciu, cât și acasă. Din fericire, cercetările au descoperit că vacanțele trezesc sentimente de anticipare care sporesc bunăstarea oamenilor – deși acest efect poate fi anulat dacă persoana respectivă lucrează într-un mediu de lucru frenetic.

Citește și: Lucrezi chiar și în concediu? 5 moduri prin care te poți detașa de muncă

Ce e de făcut?

Acesta nu este un mod de a trăi sau de a lucra. Problema este, în primul rând, una culturală, deși schimbarea culturii unei companii este mai ușor de gestionat decât schimbarea unei întregi societăți. Jennifer Petriglieri crede că liderii de business pot face în mod indirect săptămâna dinaintea vacanței mai ușoară, venind în fața angajaților cu un mesaj diferit despre timpul liber. Aceștia pot fi deschiși în privința zilelor libere și pot sublinia faptul că odihna este vitală. De asemenea tot ei pot explica faptul că o scădere a productivității este de înțeles și de așteptat atunci când angajații nu sunt la birou. (Dacă nu cred de fapt aceste lucruri, aceasta este o problemă separată.)

Aeon și Giurge, ceilalți specialiști intervievați, au fost de acord că schimbarea culturală este esențială și au recomandat, de asemenea, modificarea unor aspecte ale muncii în sine pentru a reduce povara. Aeon a sugerat codificarea mai multor procese de afaceri, sub formă de manuale sau wiki-uri, astfel încât responsabilitățile fiecărui lucrător să fie mai ușor de transferat. Mai simplu, a spus el, companiile ar putea reduce volumul de muncă al angajaților în zilele dinaintea vacanței sau cel puțin le-ar putea atribui o proporție mai mare de sarcini pe termen scurt care pot fi îndeplinite înainte de a pleca.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri