O vreme mi s-a părut că e o oarecare diferență între mâncarea de la ZenSushi Victoriei și cea de la ZenSushi din George Călinescu, cu cea din urmă ceva mai bună. Poate că și fiindcă îl vedeam mereu pe Iulian Constantin, talentatul lor chef și patron în Dorobanților, sau poate că această diferență chiar a existat.

Dar de data aceasta nu mi s-a mai părut că văd vreo diferență. Ba dimpotrivă, pieptul de rață cu sos teriyaki mi s-a părut chiar mai bun. Și chiar cel mai bun din câte îmi aduc eu aminte să fi mâncat pe undeva prin București. Rar mi-a fost dat să văd și să gust un piept de rață atât de deschis la culoare, atât de moale, cu piele atât de grasă și cu gust atât de bun.

Următoarea întrebare pe care mi-am pus-o, și pe care și-ar fi pus-o oricine în locul meu, ar fi următoarea: va fi la fel de bun pieptul de rață când voi veni data viitoare la ZenSushi? Răspunsul realist este că nu, e greu de imaginat că ar putea fi posibil așa ceva. Nu pentru că nu ar vrea Iulian Constantin să aibă cea mai bună rață sau că s-ar zgârci la bani. Nu, ci pentru că rața aceea atât de bună a fost un „accident” din partea furnizorului, cel mai probabil, cine știe cum a ajuns una sau s-or fi rătăcit câteva prin lotul respectiv. Așa ceva găsești ori numai prin curtea vreunui om, crescute cine știe cum și cu ce, însă în niciun caz într-un număr care să-i permită să le vândă constant unui magazin sau restaurant mare, cum sunt cei despre care vorbim acum, fie la vreun crescător faimos de prin vreun colț al lumii, dar care vinde numai stomacurilor regale, sau unui singur mare restaurant celebru din lume, cu cel puțin patru steluțe Michelin.

Bine, deci lămurită chestiunea pieptului de rață cu totul ieșit din comun de bun, scriu că și celelalte mâncăruri au fost foarte bune. Dar măcar în cazul lor nu a mai fost o surpriză, pentru că eram obișnuit cu ele de la celălalt restaurant al lor, cel din Dorobanților. Așadar, supă miso foarte bună, un cod excelent, creveți tempura la fel, stridii bune, niște paste condimentate cu fructe de mare, bune și ele, alge și orez foarte bune.

Și serviciul a fost mai bun de această dată, cu un chelner și o chelneriță în formă de zile mari. Cred că și pandemia a avut un rol aici, fiindcă păreau că se bucură sincer că s-au întors în restaurant, aveau chef de treabă și nu făceau economie la vorbire.

Și ambianța am găsit-o schimbată la ZenSushi. Au profitat de închiderea forțată ca să construiască o terasă închisă în curte, să renoveze și să redecoreze în interior. Tot în stilul minimalist oriental, care nu e tocmai pe gustul meu, însă face parte din concept. Oricum, la ZenSushi, fie el în Dorobanților, Victoriei, pe Caranfil și pe unde mai au ei, te duci pentru mâncarea foarte bună și la prețuri rezonabile, nu pentru stampele japoneze.

Pentru că da, Iulian Constantin a reușit ceea ce puțini alții au putut să facă: mâncarea e din ce mai bună, de la un an la altul, și din ce în ce mai frumos prezentată. Ceea ce rar de tot vezi la alte restaurante, la care curba e pe dos. Nu e de mirare, așadar, că restaurantele lui sunt din ce în ce mai pline, că în pandemie nu i-a scăzut aproape deloc cifra de afaceri, fiindcă toți clienții fideli plecau cu sacoșa de mâncare, dacă nu o puteau mânca acolo…

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri