Pentru cei care se pregătesc să își rezerve vacanțele, iată câteva sfaturi prin care puteți evita efectele inflației și puteți călători cu costuri mai mici.

Rezervarea unui zbor intern cu cel puțin șase săptămâni în avans este de obicei una dintre cele mai bune modalități de a obține o ofertă, în timp ce zborurile internaționale ar trebui rezervate cu aproximativ patru luni înainte.

Pentru această vară, consultanții în turism recomandă ca zborurile să fie rezervate, mai degrabă, în prima săptămână din luna mai. După începutul lui mai, prețurile vor exploda, având în vedere deschiderea sezonului estival în majoritatea statelor, potrivit CNBC.

Un alt aspect face trimitere la perioada în care plecați în vacanță. Pentru costuri acceptabile, faceți rezervările în septembrie sau octombrie, mai ales dacă nu căutați destinațiile cu plajă.

Vezi și: Vacanțele se vor scumpi. Care este sfatul lui Glenn Fogel, CEO-ul Booking (wall-street.ro)

De asemenea, puteți să vă setați notificări pe site-urile de rezervări pentru a afla când sunt reduceri pentru anumite hoteluri sau bilete de avion. De asemenea, e bine să aveți și o oarecare flexibilitate în ceea ce privește zilele de plecare în vacanță (în sensul în care să aveți disponibilitatea de a vă muta concediul cu o zi sau două).

Încă un pont vândut de consultanți face referire la orele la care poate pleca avionul. Orele foarte matinale (3:00-5:00) sunt mai accesibile ca preț comparativ cu orele care vă permit să profitați de somnul de dimineață.

Nu în ultimul rând, în aceeași ordine de idei, chiar dacă plecați de pe Henri Coandă, vă puteți orienta către aeroporturi mai mici ca destinație, pentru ca biletul de avion să fie mai ieftin.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri