WFH (working from home) reprezintă un termen care a prins rădăcini în perioada ultimilor doi ani, când fiecare persoană angajată în cadrul unei companii a fost nevoită să înlocuiască ținutele elegante în favoarea unor articole vestimentare confortabile, specifice timpului petrecut în casă. În timpul pandemiei de Covid-19, unul dintre puținele momente în care angajații au avut posibilitatea de a-și afișa stilul personal s-a desfășurat de-a lungul unei întâlniri în interes de serviciu. Cum lucrurile încep să se îndrepte către un făgaș normal, întâlnirile directe la birou încep să prindă contur, chiar dacă unele companii au rămas adepte ale unui program hibrid. Pentru că eticheta sobră a unei corporații impune anumite restricții în ceea ce privește cromatica sau modelul hainelor alese, imaginația și creativitatea pot compune noi ținute pentru birou, care se caracterizează prin diversitate.

Cu siguranță, un trening sau o pereche de pantaloni bufanți nu se încadrează pe lista elementelor incluse în sfera office. Totuși, anumite piese vestimentare au puterea de a scoate din anonimat combinația consacrată dintre o fustă dreaptă și un sacou cambrat. După o perioadă îndelungată în care nivelul de creativitate stilistică a fost redus, reîntoarcerea la birou atrage după sine nevoia de reinventare. Iată trei elemente vestimentare care vor face diferența dintre o ținută sobră și alta apreciată de toți colegii.

Little black dress

Considerată o piesă de bază în garderoba unei femei, rochia neagră urmează conceptul de „mai puțin înseamnă mai mult”, astfel încât poate fi încadrată în diverse ținute dedicate timpului petrecut la birou. Din momentul în care Coco Chanel a creat schița rochiei, revista Vogue a considerat această creație drept nouă uniformă din lumea modei, devenind un punct de referință pentru o serie de personalități celebre, precum Edith Piaf sau Audrey Hepburn.

Retail jobs

Modelul clasic de rochie neagră va trece testul timpului, indiferent de schimbările apărute în tendințele modei. Astfel, pentru zilele obositoare petrecute la birou, o rochie neagră midi plisată cu umeri goi poate alunga plictiseala pricinuită de redactarea unor rapoarte lungi. Detaliile fac diferența în orice situație. Drept urmare, accesorizează rochia neagră cu o pereche de pantofi cu bot rotund și toc înalt, renunță la clasicele bijuterii în favoarea unor ceasuri statement și aranjează-ți părul într-un coc elegant.

Ținuta all white

O alegere îndrăzneață, un outfit compus doar din obiecte vestimentare albe schimbă puțin regulile clasice ale unei ținute office în care dinamica cromatică alb-negru ieșea întotdeauna învingătoare. Ieși din zona de confort prin asortarea unui top din mătase cu un blazer oversized, pantaloni scurți confecționați din in și o pereche de cizme cu toc mediu, care să acopere pielea picioarelor. În cazul accesoriilor potrivite, încearcă să păstrezi un echilibru cromatic printr-o pereche de cercei aurii cu o dimensiune medie și o geantă stil poștaș într-o nuanță neutră.

Citeste si:
Cum să te îmbraci la serviciu: 3 stiluri vestimentare, ideale...
Cum să te îmbraci la...

Sacou colorat

De cele mai multe ori, persoanele care preferă un stil vestimentar mai colorat se regăsesc cu dificultate printre regulile nescrise ale ținutelor office. Chiar dacă trebuie să respecți anumite conduite în realizarea unui outfit pentru birou, nu uita de propria personalitate. Dacă personalitatea ta creativă are nevoie de o pată de culoare la birou, asortează un sacou albastru închis cu o cămașă albă cu un croi simplu, pantaloni negri cambrați și o pereche de pantofi stiletto.

Stilul vestimentar poartă amprenta personalității noastre, prin combinarea diverselor elemente care aparțin mai multor stiluri. Ținuta office nu ar trebui să devină un subiect sumbru, unde sunt folosite doar nonculori. Din contră, încearcă să incluzi un pic de culoare în fiecare zi la birou.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri