Pe 18 iunie, în Resort Casa Timiș, au fost inaugurate noi spații de cazare, constând în 16 bungalouri de lux.

Realizate integral hand-made, cu dotări luxury, exterior și interior pictat manual, terasă și gradină privată, bungalourile își așteaptă primii turiști în resortul Casa Timiș.

Compus din două suite-junior double sau twin, cu dotări luxury, noile unități de cazare reprezintă un nou standard al turismului promovat de resort.

Citește și: Clinica „boutique” care combină medicina alopată cu cea complementară (wall-street.ro)

Casa Timiș se află la doar 70 de km de București, în satul Chițorani din comuna Bucov din Prahova.

Construită în 1925, Casa Timiş a fost realizată de un discipol al renumitului arhitect Ion Mincu, în stilul neobrâncovenesc (neoromânesc). A fost construită de o familie boierească și a fost făcută cadou unei domnițe care se numea Ralu, tocmai de aceea conacul a fost cunoscut până de curând precum Conacul Domniței Ralu. Odată cu venirea comunismului, această casă boierească a fost naţionalizată până în anii ’90, distrusă aproape în totalitate și lăsată în paragină.

În 2015, însă, a trecut printr-o amplă renovare sub îndrumarea arhitecţilor Călin Hoinărescu şi Elena Costache, arhitecţi români, restauratori de renume, care au realizat aici o lucrare de referinţă prin care au redat autenticitatea şi nobleţea casei.

În 2018, conacul a intrat în proprietatea familiei Timiș (care deține și brand-ul Cris-Tim, printre altele), care a redenumit-o Casa Timiș.

Sursa foto: Casa Timiș/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri