Festivaluri de muzică, mâncare, dar și plimbări în aer liber sunt câteva dintre activitățile din acest final de săptămână. Iată la ce evenimente puteți participa.

Burse De Idei „București Re:Imaginat: Institutul Blecher revine pe 4 septembrie cu o nouă ediție în sectorul 3

Clubul de lectură „Institutul Blecher” readuce poezia în cartiere cu seria specială de evenimente „perife(e)rice” – un proiect câștigător a Burselor de idei „București RE:imaginat”. Proiectul „perife(e)rice” a debutat pe 7 august cu o primă ediție în zona Matei Voievod și continuă pe 4 septembrie cu o seară de lectură în sector 3, zona Timpuri Noi. Proiectul este inițiat de Claudiu Komartin și este implementat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Unul dintre cele mai frecventate evenimente de literatură contemporană din București, „Institutul Blecher” călătorește astfel în comunitățile unde cultura este mai puțin accesibilă ca expresie și propune bucureștenilor trei ediții speciale în zonele cultural-periferice ale orașului.

A doua ediție din seria de evenimente „perife(e)rice” va avea loc duminică, 4 septembrie 2022, de la ora 18:30, la Hidden – The Social Space (str. Doamna Chiajna nr. 26, sector 3, București – zona Timpuri Noi), în cadrul căreia vor citi Mitoș Micleușanu și Rita Chirian. Întâlnirea va fi moderată de Claudiu Komartin. Ediția cu numărul 257 a Institutului Blecher va fi transmisă LIVE și va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a Institutului Blecher.

Străzi deschise

Primul weekend de toamnă la Străzi deschise aşteaptă bucureştenii pe traseele pietonale de pe Calea Victoriei şi şoseaua Kiseleff cu evenimente şi activări în aer liber pregătite de instituţii culturale şi de sectorul creativ al oraşului.

Străzi deschise continuă până pe 16 octombrie cu următoarele şase weekenduri pietonale în Bucureşti: 3-4 septembrie, 10-11 septembrie, 17-18 septembrie, 1-2 octombrie, 8-9 octombrie, 15-16 octombrie 2022.

În premieră la Străzi deschise, bucureştenii sunt invitaţi la „Canapeaua poetică”, o serie de dialoguri şi lectură cu poeţii oraşului moderate de Svetlana Cârstean, ce reconstruiește un spațiu intim de întâlnire între poezie și publicul ei, recuperează decalajul dintre cei care scriu poezia și cei care o caută. „Canapeaua poetică” ia startul sâmbătă, 3 septembrie, cu invitaţii Teodor Dună şi Stefania Mihalache care discută cu Svetlana Cârstean despre poezie, teme postpandemice şi despre ultimele lor titluri publicate.

Duminică, 4 septembrie, Nora Iuga citeşte în avanpremieră la „Canapeaua poetică” poezii din volumul său în curs de apariţie. Ambele întâlniri „Canapeaua poetică” se desfăşoară în zona Bisericii Kretzulescu, în intervalul orar 17.00-19.00.

Street Food in The Park

Street Food in The Park revine cu o nouă ediție, în ParkLake Garden. Burgeri, sandwich-uri, waffles, pulled pork, cannoli și multe alte delicii se alătură de bunăvoie în meniu, pentru după-amiezi savurate alături de prieteni și familie.

Evenimentul are loc între 1 și 4 septembrie, de la 11:00 la 22:00.

Intrarea este liberă.

Fall in Love Festival

Între 2 și 4 septembrie, pe domeniul Palatului Mogoșoaia, va avea loc cea de-a doua ediție a festivalului de muzică Fall in Love, evenimentul la care o să te îndrăgostești de viață, natură și de unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului, de peste hotare și din România – 3 scene, muzici de la funk, pop, la hip-hop și electro, instalații de artă contemporană, natură la început de toamnă și mult dans.

Artiștii care vor urca pe scenele festivalului Fall in Love sunt: Jessie Ware, Mura Masa, Paolo Nutini, Subcarpați, Suede, Years and Years, Arrested Development, Coma, DJ Hefe, DOC + Deliric + CTC, Emil, Jurjak, Jiji Lazăr, Lemaitre, Macanache, Moonlight Breakfast, Roa, Vama, Vița de vie, CAP, Cezar, Charlie, Dan Andrei, Kozo, Miss I, Praslesh, Priku, Rhadoo, Sit, Sublee, Vizan.

Spectacolul Jucării pierdute

Spectacolul Jucării pierdute este o aventură unică. Pentru că Magda uită să se joace frumos cu jucăriile, acestea hotărăsc să „evadeze" din camera ei, în căutarea unui alt copil. Planul propus de Colonelul Piesă le poartă pe cele şase jucării prin aventuri spectaculoase în care cei şase prieteni dau dovadă de curaj, sinceritate și loialitate.

Lipsa jucăriilor preferate o face pe fetiţă să regrete modul în care s-a purtat cu ele. Atunci când jucăriile decid să se întoarcă la Magda, au parte de o surpriză de proporții. Își va recupera Magda jucăriile sau acestea își vor găsi un alt copil? Ce rol are câinele Patrocle în această poveste? Sunt întrebări la care vom afla răspunsul doar în Jucării pierdute.

Insula măștilor

Insula măștilor este un spectacol inspirat de textul lui Marivaux – Insula sclavilor, pe care mi-am propus să îl reiau, dar într-o direcție mai puțin moralistă, mai puțin didactică.

În spatele jocului măștilor, spectacolul are o temă actuală și importantă, și anume raportul dintre clasele sociale diferite. Pe această insulă, prin magie, stăpânii devin sclavi și sclavii devin stăpâni. În mod evident, în acest schimb de realități, cineva nu este fericit și cineva face abuz de putere. Unica posibilitate pentru a merge mai departe este să se îndeplinească dezideratul de a trăi în pace. O insulă fără sclavi și stăpâni – o utopie, o insulă plutitoare în Univers, așa cum, în fond, este și planeta noastră.(Enrico Bonavera)

Teatrul EXCELSIOR vă propune o nouă și inedită experiență culturală, miercuri, 15 iunie, de la ora 18.30,în grădina Casei Filipescu-Cesianu.

BIAS

Cel mai mare show aerian din România – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2022) se va desfăşura in ziua de 4 septembrie 2022, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu.

Sâmbătă, 3 septembrie, pentru iubitorii de aviație, expoziția va fi deschisă între orele 12:00 - 20:00.

Sursa foto: Străzi Deschise/ ARCUB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri