Prețurile biletelor de avion vor continua să crească, urmând să atingă un apogeu peste cinci ani, potrivit calculelor Hopper, o aplicație de rezervări online.

Spre exemplu, tariful mediu pentru călătoriile de Ziua Recunoștinței, sărbătoare a americanilor, este de 350 de dolari, iar călătoriile internaționale dus-întors costă circa 795 de dolari. Ambele marchează o creștere de 22% față de 2019, înainte de pandemia COVID, precizează Hopper, potrivit CNBC.

Biletele interne dus-întors de Crăciun, care va fi în weekend în acest an, sunt cu aproape o treime mai scumpe decât în 2019, cu o medie de 463 de dolari, în timp ce zborurile internaționale au crescut cu 26%, până la 1.300 de dolari, potrivit datelor în aplicație.

Experții în turism recomandă turiștilor flexibilitate și alegerea datelor de călătorie în afara celor mai aglomerate zile din an, când prețurile vor fi considerabil mai mari.

În plus, Brett Snyder, fondatorul site-ului de călătorie Cranky Flier și fost manager al unei companii aeriene, avertizează că tarifele ieftine ar putea fi greu de găsit în orice zi din acest sezon de sărbători, deoarece companiile aeriene și-au îmbunătățit controlul asupra numărului de locuri pe care le vând.

„Companiile aeriene sunt mult mai bune la asta acum. Acum zboară cu mult mai puține zboruri în ziua de Crăciun, spre exemplu. Reducerile la bilete nu vor fi semnificative”, a declarat Snyder.

Mulți dintre factorii care au contribuit la o vară haotică pentru călătoriile aeriene — lipsa de avioane, personal și acumularea de pregătire — nu se diminuează imediat, ceea ce va limita capacitatea de zbor în viitor. Aceasta înseamnă, de asemenea, că prețurile vor rămâne ridicate, deși sunt deja în afara vârfurilor anului.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri