Fie că ești nostalgic după poeziile lui Eminescu sau vrei să îți delectezi ochii cu lucrările artiștilor contemporani, Capitala devine un mecanism cultural acest weekend. La ce evenimente poți participa la finalul acestei săptămâni.

Pe urmele lui Eminescu

Pe 15 ianuarie se împlinesc 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, așa că, bucureștenii îi pot aduce un omagiu printr-un tur pietonal în care să rememoreze traseul avut de Mihai Eminescu prin București.

Pașii ne vor purta prin locurile în care a locuit și a creat, locuri puțin știute; vom afla povești interesante din tumultuoasa sa viață, vom recita câteva versuri din poeziile sale și aprindem o lumânare în memoria poetului.

Când va avea loc: duminică, 15 ianuarie, Hanul lui Manuc.

Detaliile evenimentului.

Zilele Culturii Naţionale, ARCUB

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, ARCUB – Hanul Gabroveni devine hub-ul artiştilor contemporani ai Bucureştiului care prezintă cele mai noi şi inedite proiecte interdisciplinare, de artă vizuală, film şi muzică în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului Zilele Culturii Urbane.

Din programul Zilele Culturii Naționale fac parte lungmetrajul de animaţie Insula, realizat de Anca Damian şi comparat de critici cu celebrul „Yellow Submarine” al formaţiei Beatles, şi cel mai recent documentar despre Bucureşti „De dimineața până seara, București”, un proiect cinematografic original, în regia lui Robert Antonescu, la care au contribuit peste 100 de persoane pentru a surprinde cât mai bine vibraţia actuală a oraşului.

Când va avea loc: 13 - 15 ianuarie, ARCUB.

Programul complet al evenimentului.

Yard Sale la Londohome

Barul Londohome, te așteptă la cumpărături deștepte din garderobele puse la vânzare. Organizatorii promit că găsești de toate: haine pentru toate stilurile și mărimile, încălțări, bijuterii, accesorii și decorațiuni interioare, jucării și minuni.

Când va avea loc: sâmbătă, 14 ianuarie.

Detaliile evenimentului.

DEZBATERE: Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil

Organizată sub egida Institutului Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, discuția moderată de jurnalista Mirela Nagâț îi va aduce la aceeași masă pe Adrian Mihalache (colaborator al revistei Lettre Internationale) și pe George Onofrei â. La eveniment vor fi prezenți și Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român, alături de Oana Boca Stănescu, directoarea Centrului Național al Cărții din cadrul ICR.

Evenimentul reprezintă un dialog necesar care își propune să reviziteze dezbaterile privitoare la specificul presei culturale tipărite și să analizeze rolul acestor publicații în contextul mutațiilor semnificative survenite în noua paradigmă culturală, puternic tehnologizată. În egală măsură, dezbaterea urmărește să evidențieze schimbările puternice survenite în procesul receptării produselor culturale jurnalistice, la capătul a doi ani de pandemie.

Când va avea loc: duminică, 15 ianuarie.

Programul complet al evenimentului.

De la vechii cronicari, la povești pe harta României – atelier pentru copii

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Hărților și Asociația Learning by Teaching propun pentru familiile cu copoii cu vârste cuprinse între 8 - 11 ani programul interactiv De la vechii cronicari, la povești pe harta României.

Vom descoperi în hrisoave povești interesante despre vechile familii din Moldova și Țara Românească, vom afla mărturii din cărți vechi și noi, vom explora hărțile din muzeu, iar la finalul întâlnirii copiii vor realiza activități interactive.

Când va avea loc: duminică, 15 ianuarie, Muzeul Hărților.

Programul complet al evenimentului.

Clasic e fantastic

Ateneul Român ogranizează evenimentul „Clasic e fantastic”, pentru bucureștenii care vor să simtă cultura prin muzică.

Ogranizatorii ademenesc românii cu șlagărele muzicii simfonice.

Orchestra Colegiului Național de Artă „Dinu Lipatti”
Dirijor ANDREI ȘTEFAN RACU
Soliști - Raluca Hartac, Ana-Sophia Gabra, Gheorghe Matei, Radu Tudorache, Theodor Arnăutu, Ştefan Cristian Amarandei, Ştefan Cristian Constantin, Robert Sultan.

Când va avea loc: sâmbătă, 14 ianuarie, Ateneul Român.

Programul complet al evenimentului.

Hituri, Nu Bull Hituri

Dansăm și ne mai aducem aminte de melodiile noastre de suflet, care ne-au marcat anumite momente din viata, dar care probabil, cu timpul, s-au mai uitat.....si melodiile si momentele.

Când va avea loc: vineri, 13 ianuarie, B52 The Club.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri