“In acest moment situatia este neschimbata dar imediat ce vor aparea noutati legate de negocieri vom anunta acest lucru. Facem tot ceea ce ne sta in putinta ca programele noastre sa fie disponibile tuturor romanilor, insa, din pacate, nu s-a ajuns inca la nicio concluzie cu RCS”, au afirmat pentru wall-street.ro, oficialii Discovery.

Compania de continut negociaza de aproape un an sumele pe care RCS&RDS trebuie le plateasca Discovery pentru furnizarea de programe, iar la finalul lui noiembrie anul trecut operatorul a decis sa scoata canalele de televiziune din grila de abonatilor de televiziune prin satelit. RCS&RDS are un milion de astfel de clienti. Dupa o saptamana, compania de telecomunicatii a scos canalele Discovery si din grila de programe ale utilizatorilor de cablu (aproximativ doua milioane de clienti).

RCS&RDS are in jur de 3 milioane de clienti de televiziune, detinand astfel peste 50% din piata TV. Prin aceasta miscare, compania incearca sa isi reduca costurile legate de transmiterea de continut. De altfel, operatorul a lansat anul trecut programele Digi World, Digi Life si Digi Animal World, doua canale similare continutului Discovery.

De altfel, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, in sedinta de joi, oficial, scoaterea televiziunilor Discovery Networks din retelele de cablu, analogic si digital, ale RCS&RDS, la aproape doua luni de cand aceste posturi au fost scoase din grilele operatorului telecom, scrie Mediafax.