Fotografia realizata de Paul Hansen, publicata in cotidianul suedez Dagens Nyheter, a fost realizata pe 20 noiembrie 2012 pe strazile din provincia Gaza.

Ea prezinta un grup de barbati care transporta spre o moschee, in cadrul unei ceremonii funerare, cadavrele infasurate in panza alba a doi copii - nepotul si nepoata barbatilor din acel grup -, ucisi la varstele de doi ani, respectiv trei ani, in urma distrugerii casei lor de un proiectil israelian.

Tatal celor doi copii, Fouad, a fost si el ucis, in timp ce mama lor a fost ranita grav si internata la sectia de terapie intensiva.

Pentru aceasta editie a concursului World Press Photo of the Year, peste 103.000 de fotografii au fost supuse atentiei juriului, alcatuit din 19 profesionisti din domeniul fotojurnalismului si al fotografiei documentare. Juriul a acordat premii in 18 categorii unui numar de 54 de fotografi din 32 de tari, selectionati dintr-un total de 5.666 de fotografi finalisti inscrisi in concurs, provenind din 124 de tari.

Marele castigator, Paul Hansen, va primi un cec de 10.000 de euro si un aparat de fotografiat performant in cadrul unei ceremonii de inmanare a premiilor ce va avea loc in luna aprilie la Amsterdam.

In 2012, fotograful spaniol Samuel Aranda a castigat World Press Photo Award, pentru o fotografie realizata in Yemen, ce prezinta o femeie care poarta valul integral islamic, tinand in brate o ruda ranita.

Sursa foto: www.worldpressphoto.org

Sursa foto: http://www.worldpressphoto.org/