Fotografia realizata de Paul Hansen, publicata in cotidianul suedez Dagens Nyheter, a fost realizata pe 20 noiembrie 2012 pe strazile din provincia Gaza.

Ea prezinta un grup de barbati care transporta spre o moschee, in cadrul unei ceremonii funerare, cadavrele infasurate in panza alba a doi copii - nepotul si nepoata barbatilor din acel grup -, ucisi la varstele de doi ani, respectiv trei ani, in urma distrugerii casei lor de un proiectil israelian.

Tatal celor doi copii, Fouad, a fost si el ucis, in timp ce mama lor a fost ranita grav si internata la sectia de terapie intensiva.

Pentru aceasta editie a concursului World Press Photo of the Year, peste 103.000 de fotografii au fost supuse atentiei juriului, alcatuit din 19 profesionisti din domeniul fotojurnalismului si al fotografiei documentare. Juriul a acordat premii in 18 categorii unui numar de 54 de fotografi din 32 de tari, selectionati dintr-un total de 5.666 de fotografi finalisti inscrisi in concurs, provenind din 124 de tari.

Citeste si:

Marele castigator, Paul Hansen, va primi un cec de 10.000 de euro si un aparat de fotografiat performant in cadrul unei ceremonii de inmanare a premiilor ce va avea loc in luna aprilie la Amsterdam.

In 2012, fotograful spaniol Samuel Aranda a castigat World Press Photo Award, pentru o fotografie realizata in Yemen, ce prezinta o femeie care poarta valul integral islamic, tinand in brate o ruda ranita.

Sursa foto: www.worldpressphoto.org

Sursa foto: http://www.worldpressphoto.org/