Rares Bogdan, la un pas sa fie noul director interimar la TVR

Realizatorul de televiziune Rares Bogdan a fost avizat favorabil in functia de director general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), marti, de Comisiile de cultura din Parlament, scrie Mediafax.

Rares Bogdan a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultura din Camera Deputatilor si Senat, cu 15 voturi "pentru", un vot "impotriva" (Theodor Paleologu) si 5 abtineri. Rares Bogdan a fost singurul candidat audiat pentru functia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru aceasta functie de PNL.

Avizul favorabil dat de deputatii si senatorii din Comisiile de cultura ale Parlamentului reprezinta primul pas pentru numirea in functia de director general interimar al SRTv a lui Rares Bogdan. Numirea directorului general interimar al TVR poate fi facuta doar in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca formatiunea sa il propune pe Rares Bogdan, gazda emisiunii "Jocuri de putere"d de pe Realitatea TV pentru preluarea conducerii interimare a Televiziunii publice. El a aratat ca Birourile celor doua Camere au convocat plenul reunit pentru a supune votului aceasta propunere pentru ora 14.30.

"La Birourile Permanente am cerut Comisiilor de Cultura din cele doua Camere sa se reuneasca in sedinta. Am convocat sedinta Camerelor reunite pentru orele 14.30 pentru a discuta conducerea interimara a TVR", a spus Antonescu, dupa sedinta Birourilor Permanente. El a spus ca propunerea PNL pentru conducerea TVR este Rares Bogdan.

Citeste si:
Petrecere cu 100 de persoane organizată de Rareș Bogdan
Petrecere cu 100 de persoane...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Rares Bogdan s-a prezentat, marti la pranz, la Comisiile de cultura reunite, pentru a fi audiat. Surse parlamentare au declarat ca reprezentantii PSD iau in calcul sa se abtina la votul de marti din plenul celor doua Camere ale Parlamentului in cazul validarii in functia de presedinte director general interimar al TVR a lui Rares Bogdan, propus de PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca are retineri fata de propunerea ca Rares Bogdan sa preia functia de presedinte director general al TVR, el aratand ca preocuparea sa este ca TVR sa devina un serviciu dorit de romani, dar care sa cheltuie mai putin in aceasta perioada dificila.

"Propunerea pentru presedintele director general va apartine PNL. Nu stiu sa existe o propunere oficiala in acest moment, dar exista o propunere neoficiala, inteleg, confirmata chiar de domnul Antonescu", spunea Ponta, intr-o emisiune a postului Antena 3. Intrebat daca este vorba de Rares Bogdan, Ponta a raspuns afirmativ. Chestionat daca sustine si el aceasta propunere, Ponta a precizat: "Daca colegii liberali o vor face, o sa sa discutam atunci". Intrebat daca are retineri, Ponta a raspuns: "Evident ca am retineri. Dar nu cred ca e corect sa vorbim despre un alt jurnalist".

O alta varianta pentru sefia TVR este Valentin Nicolau. PSD il va sustine la sefia TVR pe Valentin Nicolau in Comisiile de Cultura, au declarat surse politice. Printre numele vehiculate anterior pentru sefia TVR erau Rares Bogdan si Niels Schnecker, dupa ce, marti, Claudiu Saftoiu si-a depus demisia din functia de presedinte-director general al TVR. Valentin Nicolau a mai fost presedinte director-general al TVR, in timpul guvernarii Nastase.

Citeste si:
Schimbări majore în Ordonanța bani pentru presă: mai mulți bani...
Schimbări majore în Ordonanța...

Sursa foto: facebook.com/JocuriDePutereRealitateaTV

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri