Narcisa Iorga, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a declarat ca Laura Georgescu, presedintele CNA, a mintit cand a spus ca nu poate chema din concediu membrii Consiliului pentru a discuta cazul Antena 3.

"Problema nu e cu rechemarea din concediu a membrilor CNA, ci faptul ca nu poate face cvorumul de opt, din motive ce tin de persoana ei, in urma scandalului in care e implicata din iunie incoace. Eu, de exemplu, sunt in concediu. Vin oricand la sedinta, cu conditia ca ea sa nu participe. Demisia, Laura Georgescu!", a scris Narcisa Iorga, pe contul sau oficial de Facebook, potrivit Mediafax.

Narcisa Iorga mai spune ca, pe 16 decembrie 2013, Laura Georgescu "a rechemat din concediu toti membrii CNA numiti de USL+UDMR ca sa transforme Antena 2 in Antena Stars". Laura Georgescu, presedintele CNA, a declarat luni seara ca CNA a monitorizat Antena 3 pe subiectul prezentarii procesului ICA, precizand ca acest caz poate fi analizat intr-o sedinta la care sunt prezenti minimum 8 membri din cei 11 ai Consiliului, insa in prezent 4 membri sunt in concediu de odihna.

"Incepand cu perioada 1 - 4 august 2014, patru membri ai CNA sunt in concediu de odihna, iar legislatia actuala nu permite rechemarea acestora din concediu", a declarat Laura Georgescu, presedintele CNA. Laura Georgescu a dat aceste declaratii in contextul in care Elena Udrea, presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), a declarat, luni, ca PMP a scris un denunt penal impotriva presedintelui CNA, pe motiv ca aceasta protejeaza, prin lipsa de reactie, practicile de la Antena 3.

Georgescu a mai spus ca, potrivit legislatiei existente, cei patru membri ai CNA aflati in concediu nu se supun prevederilor aplicabile functionarilor publici, pentru care seful institutiei poate aproba rechemarea din concediu la propunerea sefului ierarhic. De asemenea, Laura Georgescu a precizat ca, intr-un caz similar, in 2013, cand Realitatea Media i-a facut plangere penala pentru ca nu si-ar fi indeplinit atributiile, a primit o decizie de neincepere a urmaririi penale (NUP).

"In luna august 2013, Consiliul a avut o unica sedinta, in data de 22.08. 2013, data la care Realitatea Media mi-a facut plangere penala pe un subiect similar cu cel in discutie astazi (Ordonanta Presedintiala obtinuta impotriva Romania TV). In data de 08.08.2014, am primit NUP si, potrivit noului Cod penal, costurile judiciare inutile sunt suportate din bugetul de stat, adica din taxele si impozitele platite de contribuabilul roman", a spus Laura Georgescu. Totodata, presedintele CNA a amintit de refuzul a trei membri ai CNA (Narcisa Iorga, Valentin Jucan si Florin Gabrea, n.r.) de a participa la sedintele Consiliului la care participa si ea.

"Tin sa semnalez refuzul celor trei colegi, membri ai CNA, de a-si indeplini atributiile ce le revin prin Legea audiovizualului, acestia intelegand sa conditioneze prezenta lor la sedintele CNA si astfel la reglementarea audiovizualului romanesc de neparticiparea presedintelui Consiliului, propus prin votul a noua membri si numit de Parlamentul Romaniei. Motivul invocat de cei trei colegi ai mei este campania de santaj mediatic derulata de Realitatea Media timp de peste trei saptamani, prin prezentarea seara de seara a asa-ziselor inregistrari publice cu mine, fara sa se respecte principiul informarii corecte, adica precizarea ca inregistrarile sunt facute ilegal, fara stiinta mea si fara asumarea scopului in care au fost realizate in biroul propriu", a explicat Laura Georgescu. In plus, Laura Georgescu a spus ca ea are un singur vot in CNA.

"Nu in ultimul rand, eu, personal, am un singur vot pe care il pot exercita exclusiv in cadrul unei sedinte in care sunt prezenti minimum opt membri (din cei 11 ai Consiliului, n.r.). Tin sa mentionez ca Directia Monitorizare din cadrul CNA are raportul de monitorizare incepand chiar cu data de 04.08.2014, iar subiectul (modul in care Antena 3 a prezentat desfasurarea procesului ICA, n.r.) va fi pus cu celeritate pe ordinea de zi a proximei sedinte a Consiliului", a spus Laura Georgescu.

Ea a mai spus ca Antena 3 conduce in topul celor mai sanctionate televiziuni din Romania de catre CNA si in anul 2013 si de la inceputul anului 2014 pana in prezent. Pana in prezent nu a fost anuntata data la care va avea loc urmatoarea sedinta a CNA, dar cel mai probabil aceasta se va desfasura in a doua parte a lunii august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri