Procurorii de la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica au deschis un dosar de evaziune fiscala fata de Mediafax Group, anunta sursazilei.ro.Grigoruta Roxana Dorina si Orlando Nicoara, ambii din managementul societatii, sunt de asemenea urmariti penal, potrivit paginademedia.ro.

„Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este inregistrat un dosar penal in care, prin ordonanta din data de 2 decembrie 2014, procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de SC Mediafax Group, Grigoruta Roxana Dorina si Nicoara Ilie Orlando, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.”, arata un raspuns al Ministerului Public, pentru sursazilei.ro.

Mediafax Group, trustul de presa detinut de omul de afaceri Adrian Sarbu, si-a cerut insolventa recent. Mediafax Group este trustul care detine, printre altele, site-urile gandul.info, prosport.ro, zf.ro, apropo.ro, mediafax.ro. Trustul de presa a avut anul trecut afaceri de 17,5 milioane de euro si pierderi de 2,6 milioane de euro.

Catalin Tolontan a scris pe blogul personal la inceputul lunii noiembrie ca Orlando Nicoara, seful Mediafax Group si unul dintre cei mai cunoscuti oameni din online-ul autohton, si-a depus demisia la inceputul acestei luni. “Problemele pietei presei si cele specifice Mediafax, companie care are conturile blocate din cauza unor datorii la stat pe care le contesta in instanta, au stirnit o discutie intre Nicoara si Sarbu, incheiata cu demisia primului”, a notat Tolontan.”De cind nu mai are ProTV, Sarbu se implica in chestiunile zilnice de business de la Mediafax Group si Orlando nu e omul care sa suporte comportamentul deseori nervos al lui Sarbu”, a descris cineva din interior situatia. Nicoara a fost socotit un lider bun de catre cei cu care a lucrat, ”fiind nu doar descurcaret si informat, dar si extrem de calm si OK cu oamenii in situatiile dificile".

Citeste si:
Dosarul Mediafax: Procurorii au retinut 5 persoane dupa perchezitii
Dosarul Mediafax: Cinci...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Adrian Sarbu si Orlando Nicoara, trimisi in judecata