PNL il propune pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR) pe jurnalistul si scriitorul Iulian Tanase, se arata intr-un comunicat al grupului PNL de la Senat, informeaza Mediafax.

Tanase este prezentat ca ”un valoros om de cultura, cu o vasta experienta in publicistica si mass-media” si PNL considera ca propunerea trebuie sustinuta de toate grupurile din Senat, intrucat numirea ar arata ”o stare de normalitate pentru o institutie fanion a diplomatiei culturale romanesti”.

Iulian Tanase a fost redactor la Academia Catavencu (1997–2010) si realizator de programe la radio Guerrilla (2004–2010). Din 2010 este redactor la revista Kamikaze. Printre volumele pe care le-a publicat in tara se afla: Ingerotica (1999); Poeme pentru orice eventualitate (2000); Iubitafizica (2002); Sora exacta (2003).

”A primit premiul Hubert Burda pentru tineri poeti din Europa de Est si premiul pentru proza din cadrul Festivalului de Literatura de la Graz”, se spune in comunicatul PNL.

Radu Boroianu, vicepresedinte al Partidului Liberal Reformator, a confirmat, luni, pentru Mediafax ca se afla in negocieri pentru preluarea sefiei Institutului Cultural Roman (ICR), subliniind ca lucrurile nu sunt sigure.

Radu Boroianu a spus ca "este unul dintre administratorii culturali cunoscuti in Romania". "Sigur ca numele meu a fost vehiculat, dar sunt proceduri care sunt complicate. Intai sa vedem daca se formalizeaza macar", a completat acesta. Lilian Zamfiroiu si-a dat demisia din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), aceasta fiind inregistrata saptamana trecuta la cabinetul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Prin urmare, consider ca misiunea pe care mi-a incredintat-o Senatul Romaniei la 25 iunie 2013 poate sa ia sfarsit acum, eu urmand a ma intoarce la cariera diplomatica si fiind pregatit sa fac fata unor noi provocari profesionale", se arata in cererea de demisie a lui Lilian Zamfiroiu.

Sursa foto: ICR.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri