Music FM, postul radio preluat de RCS&RDS, are licenta pentru inca 9 ani

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa prelungeasca cele trei licente ale Music FM, din Bucuresti, Targu-Mures si Cluj-Napoca, astfel incat cele trei statii de radio sa poata emite in continuare in urmatorii noua ani.

CNA a analizat, in sedinta de marti, solicitarea societatii Campus Radio SRL de prelungire a licentelor pentru Music FM din Bucuresti, Cluj-Napoca si Targu-Mures, cu noua ani. In sedinta din 24 februarie a fost dat acordul prealabil al CNA pentru modificarea structurii actionariatului Campus Radio SRL. Astfel, partile sociale detinute de Marius Dobre (80%) si Pro TV SA (20%) vor fi cesionate catre societatea RCS&RDS SA, potrivit Mediafax.

Potrivit informatiilor prezentate in sedinta de marti, in urmatoarele saptamani urmeaza sa fie finalizate documentele la Oficiul National al Registrului Comertului, astfel incat Music FM sa intre oficial in proprietatea RCS&RDS. Totodata, CNA a aprobat, marti, prelungirea cu noua ani a valabilitatii celor trei licente ale Music FM, a caror valabilitate ar fi urmat sa expire pe 7 iunie, 16 iunie si 14 iunie. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi de membrii CNA prezenti la sedinta de marti (Florin Gabrea, Monica Gubernat, Viorel Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Radu Calin Cristea).

Statiile din Targu-Mures si Cluj-Napoca retransmit integral programul statiei centrale, de la Bucuresti, a Music FM. Postul de radio are un profil tematic-muzical. "Music FM este un post de radio preponderent muzical, vizeaza muzica de calitate, pop si pop rock. Ne propunem sa fim un radio de stare, de nisa muzicala, dar avem si planuri mai mari, avand in vedere ca cesiunea catre RCS este aproape finalizata. In cateva zile, Music FM va fi oficial in proprietatea RCS. Suntem convinsi ca vom avea resursele necesare pentru a-l dezvolta mai mult decat este acum. Ne propunem sa investim mai mult in continut si sa revenim in masuratoarea de audienta", a declarat Marius Dobre, administrator si director general la societatii Campus Radio SRL, in sedinta de marti a CNA.

Pe de alta parte, Radu Herjeu, membru al CNA, a remarcat faptul ca de acum incolo Music FM va fi al RCS&RDS, desi in documentele de la Consiliu vor continua sa figureze ca actionari Marius Dobre si Pro TV SA. "De acum incolo radioul este al altcuiva, dar licenta este la Pro TV. Noi pe cine vom trage la raspundere? Vom amenda Pro TV SA pentru ce va face postul detinut de RCS&RDS", a spus Radu Herjeu.

Citeste si:
Compania mamă a RCS&RDS, venituri de 1,2 miliarde de euro în 2019
Compania mamă a RCS&RDS,...

Acest lucru se va intampla din cauza ca legislatia audiovizualului prevede ca pot fi aduse modificari unei licente audiovizuale doar dupa minimum un an de la inceperea difuzarii serviciului de programe, prelungirea valabilitatii sau preluarea licentei audiovizuale. Pentru a nu mai exista "anomalii" de acest gen, CNA planuieste sa modifice legislatia secundara a audiovizualului. Pe de alta parte, in afara de Music FM, societatea Campus Radio SRL detine si postul de radio Dance FM.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Mihai Morar, Radio ZU: Lumea îi ține minte pe cei care te fac să te simți bine!
Setari Cookie-uri