Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, marti, intrarea oficiala a companiei de telecomunicatii RCS&RDS in actionariatul societatii Campus Radio SRL, care detine radiourile Music FM si Dance FM, si care a fost detinuta pana in prezent de Pro TV SA si Marius Dobre, conform Mediafax.

Societatea Campus Radio SRL a adus la cunostinta CNA intentia de a modifica actionariatul si a si primit acordul prealabil al Consiliului pentru efectuarea acestei operatiuni, pe 24 februarie.

Pana in prezent, asociatii Campus Radio SRL au fost Pro TV SA (20%) si Marius Dobre (80%), iar acum actionariatul societatii s-a modificat oficial, in sensul intrarii in companie a RCS&RDS, cu 90% din actiuni, si a Integrasoft SRL (asociat unic RCS&RDS) - 10%.
Marius Dobre va continua sa colaboreze cu RCS&RDS, avand in vedere ca el este responsabil si de Pro FM, un alt post de radio preluat de RCS&RDS de la Pro TV.

CNA a aprobat modificarea actionariatului Campus Radio SRL cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti la sedinta de marti (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Radu Calin Cristea).

RCS&RDS a anuntat, pe 29 mai 2015, ca a finalizat preluarea posturilor de radio din Romania ale companiei Central European Media Enterprises (CME).

Citeste si:
Un nou post de televiziune in grila Digi, incepand cu anul viitor
Digi TV si Discovery lanseaza...

RCS&RDS a anuntat initial, pe 23 decembrie 2014, ca va prelua toate licentele de radio detinute de CME in Romania, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM. Insa, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului National al Audiovizualului, in conformitate cu prevederile legislatiei audiovizualului.

Pe 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de catre RCS&RDS a tuturor radiourilor detinute de CME in Romania - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM -, urmand ca Pro FM sa aiba in continuare un profil muzical, iar Info Pro sa se transforme, in aceasta toamna, in reteaua informativa Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licente de radio catre RCS&RDS este echivalenta cu iesirea CME de pe piata de radio din Romania.
Valoarea tranzactiei prin care CME a cedat toate radiourile sale din Romania companiei RCS&RDS nu a fost facuta publica.

Pe de alta parte, in ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat si propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Citeste si:
RCS&RDS se apara in fata acuzatiilor ANISP
RCS&RDS se apara in fata...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vodafone, Telekom, Orange si RCS&RDS, amendate cu 1,61 mil. lei