Articole, editoriale si materiale video au fost selectionate de un grup de editori din conducerea cotidianului The New York Times (NYT) si reprezinta un "tribut" adus jurnalismului favorizat si sustinut de abonatii digitali ai ziarului, a precizat Clifford Levy, asistent-editor al publicatiei americane, potrivit Mediafax.

Lista contine 50 de materiale jurnalistice care evidentiaza cel mai bine spiritul de la The New York Times, incluzand corespondenta externa,articole de opinie, reportaje culturale si anchete apartinand jurnalismului de investigatie.

"Vrem ca abonatii nostri online sa stie ca aceasta este o parte din jurnalismul pe care ei il sustin. Nu am fi putut sa facem toate aceste lucruri fara abonatii nostri online. Este o lista uimitoare", a adaugat Clifford Levy.

Citeste si:

Cele 50 de articole care pot fi citite in regim de gratuitate sunt prezentate intr-un editorial scris de Dean Baquet, executive-editor al cotidianului american, si vor ramane disponibile spre consultare, gratuit, timp de cateva saptamani. In aceasta perioada, editorii publicatiei vor solicita un feedback de la cititori, pentru a determina felul in care acestia au fost afectati de stilul jurnalistic practicat de The New York Times. Comentariile ce vor fi primite de la cititori vor fi folosite pentru a ilustra un al doilea "pachet" de articole publicate de NYT, ce vor putea fi consultate tot gratuit, pe 5 octombrie, intr-o alta initiativa care va celebra succesul obtinut de programul de abonamente digitale.

Programul abonamentelor digitale a reprezentat o strategie importanta pentru The New York Times, care s-a confruntat cu o scadere considerabila a veniturilor din publicitate, la fel ca restul publicatiilor din industria presei scrise. Margaret Sullivan, public-editor la The New York Times, a spus ca depasirea pragului de 1 milion de abonamente digitale reprezinta "un mare succes", dar ca succesul acestora nu va asigura de unul singur viitorul financiar al ziarului. In august, NYT a anuntat o scadere cu 13% a veniturilor din print, insa acea pierdere a fost compensata de veniturile din cresterea numarului de abonamente digitale.

Sursa foto: The New York Times/Shutterstock.com