Coronavirus | Unul dintre cele mai mari festivaluri din România se amână pentru 2021

Electric Castle, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, ce se ținea anual în Bonțida, Cluj, se anulează din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor generate. Organizatorii au trimis un mail abonaților prin care anunță că ediția din 2020, a opta, va fi reprogramată pentru 2021.

"În ultimii 7 ani, am construit acest mediu alternativ în care poți fi singur, fără griji și în siguranță. (..) Chiar și acum, am încercat fără încetare să găsim un scenariu care să ne permită să ne întâlnim din nou la Castel. Crearea festivalului necesită un an complet de muncă asidură și două luni pentru construirea efectivă a acestuia. Chiar acum, trebuia să fim în Bonțida, construind lumea Electric Castle. Cu toate acestea, există multă incertitudine cu privire la măsurile de sănătate și siguranță, restricțiile de călătorie și alte detalii care trebuie planificate în avans pentru a putea oferi experienșa promisă. Nici măcar autoritățile nu ne-au putut oferi detalii sau planuri specifice cu privire la situația festivalului", se arată în mesajul transmis de organizatorii EC festivalierilor.

"Sănătatea și siguranța voastră au fost întotdeauna prioritatea noastră principală și, din păcate, în acest moment, nu există niciun scenariu ideal sau un mod sigur de gloanțe de a organiza festivalul".

Organizatorii anunță astfel cel mai sigur mod este de a amâna ediția a opta pentru 14-18 iulie 2021. Biletele achiziționate pentru ediția din acest an vor fi valabile pentru ediția din 2021, existând de asemenea și alte opțiuni pentru cei care nu vor vrea să le refoloseacă.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus | Ministrul Culturii va elabora un proiect de lege care reglementează situația marilor evenimente

Citeste si:
Untold, Neversea și celelalte festivaluri, anulate. Ce se întâmplă...
Untold, Neversea și celelalte...

La începutul pandemiei de coronavirus, organizatorii Electric Castle anunțau noi artiști în line-up. Anunțul venea în contextul în care tot mai multe evenimente s-au anulat sau reprogramat, însă organizatorii declarau, la momentul respectiv, pentru wall-street.ro, că urmăresc evoluția situației, dar pentru moment nu s-a schimbat nimic în planurile Electric.

Primul festival de muzică anulat din cauza pandemiei de coronavirus a fost, însă, AWAKE. Organizatorii anunțau încă din 20 martie că vor reprograma a patra ediție pentru 2021. Festivalul trebuia să aibă loc ăntre 14-16 august, pe domeniul Teleki.

"Cu imensă părere de rău vă anunţăm că ediţia din 2020 a festivalului AWAKE nu va mai avea loc.

Am luat această decizie dureroasă după o îndelungă analiză a contextului naţional şi internaţional din ultimele săptămani, a încetinirii până la stopare a vânzărilor de bilete, a îngheţării bugetelor de investiţii din partea partenerilor corporate, a amânărilor, reprogramărilor şi anulărilor de turnee care au început şi vor continua inevitabil. Mai mult decât atât, provocarea de a coordona în regim de autoizolare masiva desfăşurare de forţe pe care o presupune un festival de o asemenea amploare ne-a impactat puternic. Cu echipe formate din zeci şi sute de oameni care lucrează activ în diverse departamente şi în mai multe oraşe, totul fără a ne putea întâlni, alegem să rămânem uniţi în această perioadă dificilă şi să punem siguranţa tuturor pe primul loc.

Citeste si:
Festivalul de Film şi Istorii Râşnov se va desfăşura anul acesta în...
Festivalul de Film şi Istorii...

Citește și: Primul festival de muzică din România ANULAT din cauza COVID-19: AWAKE 2020 se anulează


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Mihai Morar, Radio ZU: Lumea îi ține minte pe cei care te fac să te simți bine!
Setari Cookie-uri