Netflix a anunțat pe data de 23 mai că abonații din România nu mai pot împărți gratuit contul cu alte persoane din afara locuinței. Anunțul era așteptat de mai multe luni, însă reacțiile inițial foarte negative ale utilizatorilor a făcut compania să amâne luare unei decizii concrete. De astăzi însă, serviciul de streaming nu mai poate fi folosit ”la comun” cu prietenii.

”Începând de astăzi, vom trimite acest e-mail către abonații din România, care folosesc la comun contul Netflix în afara locuinței personale.Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință”, menționează Netflix într-un anunț oficial.

Reprezentanții spun că membrii din aceeși locuință pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor.

”Suntem conștienți că abonații noștri au multe opțiuni în materie de divertisment. De aceea, ne dorim să continuăm să investim consistent într-o varietate de filme și seriale noi, astfel încât, indiferent de preferințele, dispoziția sau limba ta și de persoana cu care vizionezi, să te poți bucura mereu de conținut grozav pe Netflix”, mai spune Netflix.

Netflix nu explică exact ce se va întâmpla cu utilizatorii care locuiesc în aceeași gospodărie, dar care încearcă să acceseze serviciul de streaming de la o locație diferită, cu o adresă IP diferită. Compania îi sfătuiește pe utilizatorii care au întrebări să acceseze serviciul de Asistență Netflix. Când Netflix a testat noul model de business în alte țări, utilizatorii trebuiau să ia legătura cu reprezentanții serviciului de streaming atunci când încercau să acceseze aplicația de pe un alt IP.

”Dacă vrei să folosești la comun serviciul netflix cu cineva din afara locuinței tale, poți utiliza următoarele funcții:

  • Transferă un profil. Oricine îți utilizează contul poate transfera un profit către un nou aboinament pe care îl achită.
  • Achiziționează un extra abonat. Poți folosi contul Netflix la comun cu cineva care nu locuiește cu tine pentru încă 2,9 euro/lună”, concluzionează reprezentanții companiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri