Financial Times consideră că era streaming-ului ieftin se încheie, pe măsură ce marile studiouri de la Hollywood încep ”să stoarcă” tot mai mulți bani de la clienți, majorând prețul abonamentelor. Cu 15 ani în urmă, oamenii (în special americanii) au renunțat la abonamentele scumpe de cablu TV în favoarea unui Netflix ieftin. Astăzi însă, serviciile de streaming au ajuns să fie la fel de scumpe.

Un coș cu cele mai importante servicii de streaming din SUA va costa 87 de dolari în această toamnă, față de 73 de dolari în urmă cu un an, în condițiile în care Disney, Paramount, Warner Bros Discovery și alții și-au majorat prețurile ca răspuns la presiunea exercitată de investitori pentru a pune capăt risipei din boom-ul streaming-ului. Pachetul mediu de televiziune prin cablu costă 83 de dolari pe lună în SUA.

Utilizatorii s-au bucurat în ultimii ani de beneficiile unei epoci extravagante la Hollywood, în timpul căreia companiile media au inundat publicul cu mai multe programe ca niciodată, la o fracțiune din costul televiziunii tradiționale.

Atrași de prețurile mici, consumatorii au tăiat rapid "cordonul" cablului în favoarea serviciilor de streaming, Disney+ atrăgând peste 100 de milioane de abonați în doar 16 luni cu un abonament de 6,99 dolari.

Dar, în privat, directorii din domeniul media au avertizat că se apropie un "accident", în timp ce cheltuiesc zeci de miliarde de dolari pentru emisiuni TV și filme.

Pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut vertiginos în ultimul an și jumătate, accidentul a sosit. Acțiunile companiilor media au scăzut puternic pe bursa americană, iar investitorii au devenit nemulțumiți de pierderi.

După ce valoarea propriilor acțiuni a scăzut la jumătate pe bursă, Warner Bros și Disney au trecut la austeritate, concediind mii de angajați și majorând prețurile abonamentelor pentru a limita pierderile de miliarde de dolari din streaming. Chiar și Netflix a renunțat la abonamentul său lunar de bază de 9,99 dolari fără publicitate la începutul acestui an, noii clienți plătind 15,49 dolari.

Românii plătesc pentru un abonament Netflix 5 euro (un singur utilizator) / 10 euro (2 utilizatori) / 12 euro (14 utilizatori).

Citiți mai mult despre Cum arată oferta serviciilor de streaming în România

Pe măsură ce greva istorică a scenariștilor de la Hollywood continuă, giganții divertismentului riscă, de asemenea, să rămână fără filme și seriale noi într-o perioadă în care le cer consumatorilor mai mulți bani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri