O reclama la Duster, interzisa in Franta

Juriul de Publicitate Etica a solicitat Renault sa puna capat unei campanii in care prezinta SUV-ul low cost Dacia Duster ca pe o masina “prietenoasa cu mediul”, potrivit cartech.fr
Dupa Koleos, este randul unui alt SUV al Renault sa starneasca furia unei organizatii de mediu cu reclame false.

Juriul de Publicitate Etica a facut o plangere in care a precizat ca sloganul folosit in reclamele Dacia Duster, “Noua Dacia 4x4: respectuos cu mediul la un pret nemaivazut”, induce in eroare utilizatorii de Internet si incalca recomandarile Autoritatii de Reglementare in Publicitate (ARPP).

Motivul este media emisiilor de CO2 ale SUV-ului Duster, de 159 g/km in versiunea 4x2 si de 172g/km in versiunea 4x4, ce depaseste cu mult media din Franta de 133 g/km.

Chiar si noul slogan al Dacia, "Mai mult respect fata de mediu", este considerat fals, iar actuala campanie pentru Duster va fi interzisa.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »Setari Cookie-uri