Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va lansa a doua editie a competitiei educationale de tranzactionare BVB Invest Quest. Concursul va incepe pe 30 octombrie, cu un seminar la Cluj, si se va derula pana in data de 30 ianuarie 2015.

Persoanele interesate vor putea participa la unul dintre cele 23 de seminarii si workshop-uri organizate de BVB in parteneriat cu urmatorii brokerii de la IFB Finwest, BCR, SSIF Broker si Tradeville. Seminariile si workshop-urile se vor derula in 12 orase din Romania, in perioada 30 octombrie – 16 decembrie.

Participantii la BVB IQ vor dispune de o suma virtuala de 30.000 lei ce va putea fi investita in cele mai lichide 18 actiuni listate la BVB si in fondul deschis de investitii ETF BET Tradeville.

Investitorul care va inregistra cel mai bun randament la nivelul portofoliului final va castiga 20.000 de lei. Ocupantul locului al doilea va primi un laptop Lenovo Yoga 2, iar ocupantul ultimei trepte a podiumului va primi un premiu de 2.300 de lei, bani pentru tranzactionare. De asemenea, elevii si studentii care inregistreaza cele mai bune randamente pot castiga 1-3 luni de practica platita in cadrul companiei de consultanta si audit KPMG.

“Dupa cateva luni de revolutie a cadrului legal al pietei, de progrese de ordin tehnologic si operational care pregatesc calea spre cum ar trebui sa functioneze o bursa moderna, ne intensificam eforturile pentru crearea culturii investitionale si financiare in randul investitorilor si antreprenorilor. Aceasta cultura se bazeaza pe cunostinte despre esenta investitiilor in instrumente financiare. Este vorba de un set simplu de abilitati si competente pe care toti le pot dobandi. Acestea pot duce la investitii realizate de o persoana singura sau impreuna cu prietenii, sau prin intermediul fondurilor de investitii profesioniste”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Citeste si:
Bursa de Valori Bucuresti trece de maximul ultimilor 12 ani
Bursa de Valori Bucuresti...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Petrecere ca inainte de criza pe bursa romaneasca